Diari La Veu del País Valencià
À d’Àgueda, B de Bloc, C de Compromís, per Xavier Hervàs
Sóc persona de poques conviccions, però ben fortes. La necessitat d’una força política valencianista i de progrés n’és una i li he dedicat, no sabeu com, la major part de la meua vida. Un país com el nostre, malmès nacionalment, territorialment, econòmicament, però encara ben viu malgrat tot, fa imprescindible una política pensada i feta des d’ací. Per això, el Bloc és una eina necessària per a la reconstrucció nacional del nostre poble, una eina que ens ha costat anys i panys de bastir (“de res a poc i sempre amb vent de cara” diu Martí i Pol), que ha anat creixent, en quantitat i en qualitat, i assolint unes fites que eren difícils d’albirar no fa tant de temps.

La conformació de Compromís, l’instrument més valuós que el valencianisme polític i l’esquerra han tingut mai al País Valencià, ha representat el millor que li ha passat a la política valenciana des dels valors que nosaltres representem. El govern de la Generalitat, un gran grup a les Corts Valencianes i alcaldies, entre les quals trobem la de la capital del país, centenars de regidors, diputacions, representants a les Corts espanyoles i al Parlament europeu. Amb tot, no són tot flors i violes; l’estructura de Compromís és molt millorable i el seu funcionament és ben lluny de ser ni tan sols acceptable. Per això, durant els pròxims anys tenim un gran repte que no podrà fer-se esperar: la seua plena democratització i l’assoliment d’una estabilitat que ens permeta centrar tots els esforços en governar el país, els pobles i les ciutats, que és el que la gent espera de nosaltres.

El VIIé Congrés del Bloc serà crucial per al nostre futur. Hem de seguir el camí que ens hem traçat de fer país des dels governs, sense caure en temptacions de purisme involucionista, hem de reforçar el Bloc i ajudar a crear el Compromís que volem. I per a això ens cal unitat i coincidència estratègica. I Àgueda Micó ha sabut crear un equip integrador capaç de dur endavant els nostres objectius com a organització política. Àgueda ha demostrat, durant aquests quatre anys, que sap conformar equips i treballar amb tota la constància del món, amb tota la força del món i amb tota la lleialtat del món al projecte del Bloc, de Compromís i del país que volem, i ho ha fet superant ben sovint tot un seguit d’entrebancs greus que han sorgit pel camí. Àgueda no és perfecta, però estic segur que és la millor, amb escreix, per encapçalar l’equip del Bloc per als anys que vénen. I, més encara, és la millor per fer-ho unint també altres companys i companyes que han mostrat diferències de criteri durant els últims mesos. Per això, amb la À d’Àgueda, la B del Bloc i la C de Compromís ho farem tot possible. Pel País Valencià! Bon Congrés de debat, bon Congrés d’unitat!

Xavier Hervàs

Comparteix

Icona de pantalla completa