Diari La Veu del País Valencià
L’oligarquia financera és el feixisme de hui
La diputada i coordinadora d’Esquerda Unida Yolanda Díaz participa en les jornades de debat Roja Tardor

La coordinadora d’Esquerda Unida a Galícia i diputada autonòmica, Yolanda Díaz, ha participat aquest matí en una roda de premsa i en una xerrada en la Universitat de València sota el títol “Escó amb vista al carrer”. Aquesta xerrada forma part de les jornades de debat Roja Tardor que ha organitzat durant aquesta setmana la Fundació Institut d’Estudis Polítics. Díaz ha assenyalat: “l’oligarquia financera és el feixisme de hui. Hem de ser conscients d’això”. Díaz ha assegurat: “la dreta està destituint l’article VIII de la Constitució, les empreses es preparen per oferir com a sou els 645 euros del salari mínim”.

Díaz ha estat present en aquestes jornades de debat Roja Tardor que, com dèiem, promou la Fundació Institut d’Estudis Polítics, A contracorrent i la Universitat de València. Al costat de la diputada alacantina d’EU, Ester López Barceló, han parlat de la relació entre l’escó polític i els moviments socials.

Yolanda Díaz ha relatat també com es va gestar la creació de l’Alternativa Galega de Esquerda, que va arrabassar al PSOE el segon lloc més votat en ciutats com La Corunya i Santiago: “Vam obtenir el 15% dels vots. Avui les enquestes ens donen el segon lloc en tota Galícia, per davant del Bloc i del PSOE”.

Comparteix

Icona de pantalla completa