Diari La Veu del País Valencià
Bonificacions tributàries a la carta
JUANMA RAMÓN: “SR. AGUSTÍ, VOSTÉ BOICOTEJA ELS ACORDS PLENARIS PER A CONTINUAR BONIFICANT EMPRESES A LA CARTA ”

Compromís critica que les últimes empreses beneficiades per Agustí amb l’ICIO no tenen cap intenció de crear llocs de treball a Paterna i que això òbvia l’acord plenari de març de 2013

El portaveu municipal de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, considera que “l’alcalde s’ha posat una medalla com a campió de les invencions, ja que en març no té cap problema en consensuar amb tots els grups, arran d’una proposta nostra, que la reducció en l’impost de la construcció (ICIO) beneficie a les empreses que signen un conveni amb l’Ajuntament comprometent-se a crear llocs de treball en Paterna. I resulta que ara, a l’últim ple, després de set mesos sense dur endavant l’acord, decidix continuar fent bonificacions tributàries a la carta, aprovant una reducció del 95% de l’ICIO a Faurecia i a l’empresa que repara la façana del col·legi Villar Palasí. El sr. Agustí boicoteja els acords plenaris, bonifica a la carta i no assegura la creació d’ocupació a Paterna”.

Segons Ramón, “Agustí utilitza aquesta bonificació de forma capritxosa, sabent que hi ha aprovada una moció on diu que l’Ajuntament de Paterna ha d’exigir als beneficiaris de les bonificacions el foment de l’ocupació, signant-se prèviament un conveni on s’especifique el detall del perfil demandat i es fixe el número concret de llocs de treball. I en funció del número de treballadors, l’Ajuntament donaria la bonificació. On estàn eixos convenis? L’ha signat Faurecia? L’ha signat l’empresa que restaura el Villar Palasí? La resposta és no, perquè les modificacions del reglament de l’ICIO que aprovàrem en març no s’han fet efectives després de set mesos. El PP deliberadament ha deixat la porta oberta a que continuen xorrant les bonificacions a les empreses sense cap contraprestació concreta per a l’Ajuntament, ni benefici concret per als aturats i aturades de Paterna”.

“A més a més, si atenguérem a la proposta aprovada, els convenis per accedir a les bonificacions haurien d’haver passat pel ple d’octubre i, mitjançant aquests convenis, des del consistori es podria reservar el dret a reclamar la bonificació si el beneficiari incomplix el punt de la creació d’ocupació. Però clar, què va a reclamar l’Ajuntament si no hi ha res per escrit? Continuen bonificant a empreses únicament amb la denominació subjectiva “d’interés municipal” i que ells mateixos s’aproven amb la seua majoria absoluta”.

“I encara haguérem de sentir a la sessió plenària com el regidor Manuel Palma admetia que Faurecia buscava enginyers i que, clar, tots no estaven a Paterna. Encara espera el PP que Compromís vote a favor de que els llocs de treball que es creen no siguen per al municipi? El PP s’equivoca molt si espera que des de Compromís li donem suport a propostes, buides de contingut que continuen sense solucionar el problema de l’atur a Paterna”.

Per això, “exigim que Agustí deixe de prendre el pèl, de boicotejar les propostes aprovades fent continus incompliments amb els acords aprovats a les sessions plenàries. No té cap tipus d’ètica ni de mirament, aprovant de cara a la galeria les nostres propostes, per a després no complir-les mai. I mentre, continua beneficiant a empreses que no fan ni cas de les persones de Paterna que estan a l’atur”, conclou el regidor Juanma Ramón.

Compromís Paterna

Comparteix

Icona de pantalla completa