Diari La Veu del País Valencià
Vora 13.000 valencians estan bevent aigua ‘enverinada’ a la Ribera
RedactaVeu / Alzira

Alcaldes i portaveus socialistes de les comarques de la Ribera Alta i Baixa han sol·licitat de nou hui una reunió amb el president Fabra, dos mesos després de demanar-li una entrevista a la qual no han rebut resposta “per a plantejar-li un problema tan greu com el què estem patint, i és que l’aigua dels nostres pobles no pot beure’s”. Així ho ha remarcat el secretari general del PSPV de la Ribera Alta i alcalde de l’Alcúdia, Robert Martínez, qui ha recordat que “a molts municipis s’han emès bans específics per alertar a la població que l’aigua corrent no es pot beure, ni tan sols cuinar, perquè arrossega un problema de nitrats al què se li ha sumat un problema de pesticides”.

De la mateixa manera, ha assegurat que “dos mesos després de la nostra petició, Fabra no es digna a dir-nos absolutament gens, cosa que és comprensible si tenim en compte que està ocupat amb tots els casos de corrupció. Per açò, amb l’embolic que té a la seua casa, se li oblida assumir les seues responsabilitats, com és fer-se càrrec d’un problema de primera magnitud com el què pateixen les comarques de la Ribera Alta i Baixa”. En concret, hi ha 35 municipis afectats a la Ribera Alta i 12 a la Ribera Baixa “que porten 15 anys arrossegant aquest problema, la qual cosa és un exemple molt evident del que suposa gestionar malament”.

Martínez ha incidit que “anem a continuar insistint el temps que siga necessari per a fer valdre els nostres drets, perquè estem al nivell de Burkina Faso, sense poder beure aigua de l’aixeta, ni cuinar, ni tan sols rentar-nos les dents en alguns municipis de la comarca”.

Per al secretari general socialista de la Ribera Alta, “aquest és un bon moment per a intentar solucionar aquest problema, ja que s’està elaborant el nou pla de conca de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer i la solució segueix sent la mateixa que s’ha apuntat durant anys, que és beure de les aigües superficials del Xúquer amb una potabilitzadora i unes canalitzacions que encara no estan fetes” i ha incidit que “açò és tan patètic que la comarca que dóna nom al riu , que pateix les seues envestides, que l’ha cuidat i que és l’ànima d’aquest riu, és l’única que no en beu, malgrat tenir una necessitat tan imperiosa”.

Estat de les obres de la potabilitzadora de la Garrofera
Per la seua banda, el secretari general de la comarca de la Ribera Baixa i portaveu de Cullera, Jordi Major, ha subratllat que “vora 13.000 valencians estem bevent aigua enverinada mentre veiem com passa el Xúquer per les nostres terres però no en podem beure”.

En aquest sentit, Major ha mostrat la seua esperança que “ens reba d’una vegada”, al mateix temps que ha instat als mitjans de comunicació a fer-se ressò d’un problema “que si estiguera passant al carrer Colon o al passeig de la Castellana de Madrid obriria els mitjans nacionals i internacionals”.

Comparteix

Icona de pantalla completa