Diari La Veu del País Valencià
Ajudes als damnificats filipins del tifó Haiyan
Compromís per Alzira proposa a l’Ajuntament d’Alzira que ajude als damnificats filipins del tifó Haiyan

Gómez: “Alzira no pot quedar indiferent a una catàstrofe de tanta magnitud. I més sabent el què és perdreu tot, tal i com va passar a la pantanada de Tous que patirem fa 30 anys”.

El passat divendres, el supertifó Haiyan va passar per Filipines. Segons la policia filipina, al menys hi ha 10.000 morts en una de les províncies, que ha quedat devastada. Entre el 70 % i 80 % de les estructures estan destrossades per on ha passat la turmenta. Al voltant de mig milió de persones s’han vist desplaçades de les seues llars i 4 milions i mig s’han vist afectades en 36 províncies.

Decenes de poblacions estan aïllades, per la qual cosa es tem que els morts augmenten. I no només això, després de la turmenta no ve la calma ja que els supervivents vaguen sense sostre i sense menjar, cosa que genera saquejos i violència per tal de trobar arròs i altres queviures.

Des de Compromís per Alzira considerem que Alzira no pot quedar indiferent a una catàstrofe de tanta magnitud. I més sabent el que és perdreu tot, tal i com va passar a la pantanada de Tous que patirem fa 30 anys.

Per això considerem que l’Ajuntament deu ser solidari amb aquestes persones per la qual cosa proposem que s’obriga una partida solidària per tal de poder fer un enviament de diners a la zona més afectada de les Filipines i així col·laborar en la mesura del possible a que la gent tinga què menjar i, si se pot, la recuperació de la normalitat.

A més d’aquesta partida pressupostària, i com que les conseqüències del desastre i les necessitats de la població aniran aflorant al llarg del temps, Compromís per Alzira proposem que entre totes les entitats de la ciutat (partits politics, sindicats, ONGs, entitats socials, culturals, etc) es puga organitzar un ACTE SOLIDARI el pròxim Nadal per recaptar fons d’ajuda a la població de Filipines.

Per què; donades les retallades acumulades de més del 80 % dels recursos destinats a Ajuda Humanitària per part de l’Estat Espanyol i que situa, segons la “Coordinadora Española de ONG para el desarrollo”, l’Ajuda Oficial al Desenvolupament per a 2014 a nivells comparables als de fa quasi 30 anys; estaria bé que la ciutadania i l’Ajuntament alzirenys siguen solidaris.

Diego Gómez
Portaveu G.M. Compromís per Alzira

Comparteix

Icona de pantalla completa