Diari La Veu del País Valencià
El PSPV pregunta pels informes que ‘avalen’ que el País Valencià està suficientment finançat
RedactaVeu / Madrid

El secretari general del PSPV, Ximo Puig, en la seua condició de diputat en el Congrés, ha registrat una pregunta dirigida al Ministre d’Economia i Hisenda, Cristóbal Montoro, perquè aclarisca quins estudis i informes ha tingut en compte per a determinar, tal com ha reconegut per escrit en una resposta parlamentària, que el País Valencià està suficientment finançat.

Puig ha considerat “molt greu” que el Govern de Rajoy “done per bo el finançament, perquè açò suposa que no té cap intenció de millorar-lo”. Per aquest motiu, i convençut que les afirmacions de Montoro no estan sustentades en cap criteri objectiu, el líder dels socialistes valencians ha registrat la pregunta en seu parlamentària, “perquè no es tracta de fer notes de premsa contradictòries, ni de tirar pilotes fora com van estar fent durant tot el dia d’ahir el president de la Generalitat, Alberto Fabra, i el Ministeri, evitant-se com el gat i el ratolí. Es tracta de ser contundent en el Congrés dels Diputats, amb documents oficials, per evitar que el Govern de Mariano Rajoy seguisca mantenint aquest insuficient finançament”.

Cal recordar que no és la primera vegada que el Govern de Mariano Rajoy deixa en evidència un Fabra “feble i incapaç de defensar els interessos dels valencians”, ja que, fa uns mesos, el mateix Fabra va anunciar que presentaria esmenes als pressupostos per augmentar les inversions al País Valencià “i mai van veure la llum”. Fa unes setmanes, tots els diputats del PP van votar en contra de la proposta defensada per Puig per a millorar el finançament autonòmic i ara, immediatament després de precisament una pregunta formulada pel secretari general, “s’ha confirmat el que ens temíem, i és que el Govern del PP no té cap intenció de corregir el deficient finançament que té el País Valencià”.

Comparteix

Icona de pantalla completa