Diari La Veu del País Valencià
Nova agrupació municipal de voluntariat social
Almussafes ja compta amb una Agrupació Municipal de Voluntariat Social

El ple de la corporació ha donat llum verda als estatuts que regulen la nova entitat local

Tal com es va anunciar a finals del passat mes de setembre, el consistori d’Almussafes acaba d’aprovar la constitució de l’Agrupació Municipal de Voluntariat Social , una nova entitat local de caràcter altruista que se suma als altres tres grups de voluntariat creats en la localitat durant l’última dècada.

Amb l’objectiu primordial de millorar la qualitat de vida d’aquells veïns i veïnes de la població amb necessitats especials arranca esta nova agrupació municipal de caràcter social, la coordinació de la qual depén del Departament de Benestar Social de l’ajuntament.

L’Ajuntament d’Almussafes abandera una iniciativa pionera en la comarca i en municipis espanyols menors de 10.000 habitants, amb la creació d’una nova agrupació de voluntaris que brindaran la seua ajuda desinteressada a determinats coletivos de la població afectats per necessitats especials que minven la seua qualitat de vida. “Al nostre municipi s’identifica el seu caràcter solidari i prova d’això són els quatre moviments locals de voluntaris existents en l’actualitat: de Protecció Civil, Mediambiental, de Majors i Social”, destaca Jesús Salesa, regidor de Benestar Social.

Els voluntaris ja poden iniciar la seua activitat, ja que la totalitat dels membres corporatius van aprovar la constitució de l’agrupació i els estatuts que la regulen durant la sessió plenària ordinària, celebrada el passat dijous dia 7.

Segons Salvador Quijal, cap del Departament de Benestar Social i coordinador de l’agrupació, “el voluntariat és cada vegada més necessari, ja que estem assistint a un deteriorament dels vincles emocionals, a més de patir una recessió econòmica que està propiciant que determinades necessitats socials que anteriorment cobrien les administracions, deixen ara d’estar protegides pels organismes competents i requerisquen d’una actuació directa i efectiva per part de la societat”.

Encara que esta agrupació de caràcter altruista i solidari ja compta amb uns pocs voluntaris, està oberta a la inscripció de nous membres que han de ser veïns de la localitat, majors d’edat o bé majors de 16 anys amb autorització Paterna. Depenent dels perfils, principals aptituds i disponibilitat horària, els voluntaris socials tindran assignada aquella tasca de suport que que més s’ajuste a les seues característiques. Poden optar per dedicar el seu temps lliure setmanal a diferents projectes com el suport educatiu a determinats alumnes dels centres educatius d’Almussafes fora de l’horari escolar, l’acompanyament a persones majors, a malalts i discapacitats, o bé a altres programes de caràcter social, com per exemple el d’absentisme que es desenrotlla en l’IES Almussafes.

Les persones interessades a formar part d’esta nova agrupació solidària, poden posar-se en contacte amb el Departament de Benestar Social, emplaçat en la planta baixa del Centre de Salut d’Almussafes. Des del Departament de Benestar Social se’ls assegura formació, orientació i suport perquè puguen desenrotllar les tasques assignades en les millors condicions, a més de comptar amb la corresponent assegurança per danys a ells mateixos o a tercers.

Ajuntament d’Almussafes

Comparteix

Icona de pantalla completa