Diari La Veu del País Valencià
EU no assistirà a la inauguració de l’AVE a Alacant per l’abandó de les rodalies
RedactaVeu / Alacant

La Síndica d’EUPV en les Corts Valencianes i coordinadora de la formació d’esquerres, Marga Sanz, i el portaveu municipal d’EU a Alacant, Miguel Ángel Pavón, han declinat assistir a la inauguració, dilluns que ve dia 17, de l’AVE Madrid-Alacant després d’haver rebut sengles invitacions oficials per part del Ministeri de Foment.

Els dos càrrecs públics d’EU no comparteixen el model ferroviari de l’alta velocitat pel seu negatiu impacte ambiental i social i critiquen la lamentable situació de la xarxa de rodalies de les comarques del sud, així com “l’escandalosa mancança que en matèria d’infraestructures suposa que Alacant no tinga estació intermodal”, ha apuntat Miguel Ángel Pavón. “Una manca atribuïble als successius governs del PP i del PSOE per la seua aposta irracional per unes obres de soterrament que condemnen Alacant a no disposar d’estació intermodal almenys, fins al 2020”.

“Si s’haguera apostat en el seu moment per no soterrar les vies i per situar l’estació intermodal al costat de la Via Parc, l’AVE hauria arribat dilluns a una ciutat amb estació intermodal i parc central, evitant-se tota la revolada que s’ha generat entorn de les llançadores entre l’estació d’Alacant i altres ciutats de les comarques”, ha afegit l’edil.

L’AVE arriba a Alacant, no solament sense que la ciutat compte amb estació intermodal o parc central, “és que ni tan sols existeix connexió ferroviària amb l’aeroport, les rodalies amb Elx i Múrcia discorren per una vergonyosa via única sense electrificar que segueix ocupant la primera línia de costa – impedint la millora de la zona costanera urbana entre Sant Gabriel i Aigua Amarga – i en la qual segueixen morint persones en creuar les vies per falta d’inversió en mesures de seguretat”, ha destacat el regidor, per al qual “els 4.000 milions d’euros que ha costat l’AVE Alacant-Madrid podrien haver-se aprofitat per a resoldre totes eixes mancances”.

“L’AVE és un tren elitista i car que, a més, ha destruït diversos elements del nostre patrimoni: la font de Fontcalent, les sitges de Sant Blas o els embulls de l’estació de Madrid. Una destrucció que podria haver-se evitat i de la qual, tant el PSOE com el PP, en són responsables per la seua insensibilitat al capdavant d’ADIF i del Ministeri de Foment”, ha conclòs Pavón.

Comparteix

Icona de pantalla completa