Diari La Veu del País Valencià
Educació começarà les obres de reparació del Vallivana de Morella en finalitzar el curs
RedactaVeu / Morella

Després d’evasives i respostes gens concretes a Compromís sobre les actuacions per arreglar la vergonyosa situació de les goteres i mal estat del col·legi públic de Morella, la Conselleria, davant la insistència, anuncia ara que el passat 26 de març es va procedir a adjudicar les obres. Des del 2005 amb peticions, i sembla que si s’acompleix la paraula de la Consellera, finalment, el proper curs estarà solucionat el problema. Així ho ha anunciat el grup Compromís després de conéixer la resposta del Consell.

Així, Educació assegura que el passat 26 de març “es va procedir a adjudicar l’actuació de reparació al CEIP Verge de la Vallivana de Morella, consistent, fonamentalment, en la reparació de la coberta de les aules d’Educació Infantil, l’accés a les aules, el pati, la fusteria exterior i la instal·lació d’abocaments d’aigües de pluja”.

Les obres, segons Educació, “començaran una vegada finalitze el curs escolar”.

La diputada autonòmica de Compromís, Mònica Oltra, denunciava el gener passat mitjançant una pregunta parlamentària, que al CEIP Verge de la Vallivana de Morella existeixen grans deficiències estructurals a causa del deteriorament per falta de manteniment.

Segons Oltra, el centre porta des de l’any 2005 intentant trobar una solució “però ni per part de l’ajuntament, que en aquest cas és el responsable del manteniment, ni de la Conselleria, s’ha arribat a cap acord”. “A banda dels badalls i esquerdes a l’edifici, cal destacar les goteres, que són abundants en tot el sostre i fan insostenible l’accés a les classes. El paviment de l’entrada del centre i també les escales estan totes destrossades per la humitat i, fins i tot, els passamans de les escales estan tots sense les lloses deixant el formigó al descobert”, explica la diputada.

Oltra va preguntar quines mesures pensa adoptar la Conselleria per solucionar totes i cadascuna d’aquestes problemàtiques esmentades i en quin termini de temps i, si mentre, adoptarà alguna mesura cautelar. Altres de les preguntes incidien en saber quines d’aquestes deficiències són competència municipal i què ha fet la Conselleria per demanar a l’ajuntament que les solucione.

Comparteix

Icona de pantalla completa