Faura diu Sí al valencià i no a les retallades

Milers de persones participaren en la Trobada del Camp de Morvedre amb una festa reivindicativa amb el lema 'La Veu del teu Poble'

RedactaVeu / Faura

Amb una calor sufocant i una massiva participació, Faura va acollir ahir l’última de les Trobades d’Escoles en Valencià, la 26a Trobada del Camp de Morvedre. Una festa per la llengua que va comptar amb la participació dels focs de la Diabòlica de Morvedre.

La festa lúdica i reivindicativa va arrancar amb una cercavila fins al parc de la Canaleta de la localitat, acompanyada de la dolçaina i tabalet dels germans Caballer, de la banda de  l’IES la Vall de Segó, de la Muixaranga del  Camp de Morvedre i de la banda Societat  Joventut Musical de Faura.
 
Allí els esperaven els vora quaranta tallers dels centres educatius i paradetes d’entitats. El final de festa es va tancar amb els focs de la Diabòlica de Morvedre a mitjanit, però abans es va celebrar l’actuació del contacontes Enric Esteve amb El nostre amic Estellés, a l’auditori de la Canaleta i l’actuació del grup Scura Splats amb l’espectacle Corral Kaos.
 
 
La Coordinadora per l’Ensenyament en Valencià del Camp de Morvedre va organitzar aquest esdeveniment patrocinat per l’Ajuntament de Faura amb un gran èxit per la massiva assistència de tots el col·lectius educatius de la comarca.
 
L’alcalde de Faura, Toni Gaspar, en declaracions a laveupv.com, va mostrar la seua "satisfacció per organitzar per segona vegada la Trobada d’Escoles en Valencià".

"És un esdeveniment que, a més de ser un dia festiu, és també de reinvindicacio per una escola pública i en valencià. El poble està encantat de rebre aquest esdevenimet", diu.


L'alcalde de Faura, Toni Gaspar, amb laveupv.com
 
Gaspar va recordar que l’educació pública, "és el futur i se l'està tractant com una mercaderia amb les retallades. Ara cal tornar a lluitar per eixa educació que tants anys ha costat engegar".
 
L’alcalde va mostrar la seua indignació amb el ministre Wert i amb la LOMQE: "Ara, els nostres fills han de tornar a estudiar religió i, a més, des del Govern s'ataquen les altres llengües de l’Estat. Continuarem lluitant".
 

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.

Publicitat
Publicitat