La Ribera es concentrarà per exigir aigua de qualitat

La concentració es pronunciarà igualment contra qualsevol altre transvasament del Xúquer
13 juny 2013 01:00h
RedactaVeu / Alzira

'La Ribera pel Dret a l’Aigua' es concentrarà el pròxim 28 de juny a Alzira, a la Plaça del Carbó, per exigir l'acabament urgent i prioritari de les obres i instal·lacions necessàries perquè tots els pobles de la Ribera afectats per la contaminació dels aqüífers puguen gaudir d'aigua de qualitat adequada.

La Ribera no està disposada a suportar "més excuses dels responsables per justificar la seua ineficàcia per subministrar aigua que siga realment potable a les poblacions. Exigim el nostre dret d'abastir-nos amb aigua de la millor qualitat per al consum humà", han assegurat. Així, per a la Plataforma és irrenunciable una assignació d'aigües superficials del Xúquer en el nou Pla de Conca per als pobles de la Ribera a l'igual que Albacete, València o Sagunt.

La Plataforma alerta que les amenaces al Xúquer continuen: "el ‘lobby’ de l'aigua d'Alacant no deixa d'exigir la millor aigua del Xúquer per als seus negocis, plantejant un nou transvasament aigües amunt del riu, des d'Antella o des de Cortes. Al mateix temps volen vendre l'aigua dels seus aqüífers a una embotelladora. Doble negoci amb la seua aigua i amb la nostra".

Durant aquests darrers anys, el deteriorament de les nostres masses d'aigua ha avançat a marxes forçades, de manera que continuen sense establir-se cabals ecològics en rius, llacs i zones humides. Els principals aqüífers experimenten un empitjorament continuat. Els espais fluvials i boscos de ribera han desaparegut o es troben summament deteriorats en molts trams dels nostres rius.

La Plataforma convida els representants municipals de tots els partits de les poblacions afectades a participar en la concentració del divendres 28 de juny a les 19.30 hores a la Plaça del Carbó d'Alzira.

La setmana pròxima es presentarà el manifest que es llegirà en la concentració.
 

La Plataforma 'La Ribera pel dret a l'aigua' està formada per CCOO, UGT, Intersindical Valenciana, Unió de Llauradors i Ramaders, COAG-Comunitat Valenciana, Ecologistes en Acció, Acció Ecologista Agró, SEO/Birdlife, WWF Valencia, La Ribera en bici, Plataforma per la Sanitat Pública de la Ribera, Plataforma de la Ribera en Defensa de la Llei de Dependència, Plataforma en Defensa per l'Ensenyament Públic de la Ribera Alta, Escola Valenciana, Federació de Pares i Mares d'Alumnes Ribera Alta, Federació de Pares i Mares d'Alumnes Ribera Baixa, Xarxa Valenciana per l'Aigua Pública i Xúquer Viu.
next