Diari La Veu del País Valencià
Picassent repon a l’emergència de Filipines
L’AJUNTAMENT DE PICASSENT RESPON A L’EMERGÈNCIA DE FILIPINES AMB UNA APORTACIÓ DE 3.000 EUROS

Una col·laboració econòmica que, a través de la Regidoria de Solidaritat, anirà destinada als damnificats del tifó “Haiyan”, que el passat 8 de novembre va afectar el centre de les Illes Filipines amb vents de 275 km/h, i ha deixat rere seu un rastre de destrucció massiva en diverses illes del país.

El Fons Valencià per la Solidaritat ha fet una crida als diferents ajuntaments socis i l’Ajuntament de Picassent ha respost amb immediatesa fent una aportació de 3.000 euros. La suma de tots els donatius aportats pels diferents consistoris aniran destinats al projecte d’Ajuda Humanitària de Càritas a través de la seua contrapart, Càritas Filipines.

“No més conèixer la magnitud d’esta catàstrofe l’equip de govern vam decidir fer ús de la partida del pressupost municipal destinada a emergència humanitàries per poder ajudar a les persones damnificades. Així mateix esperem que siguen molts els Ajuntaments que es sumen a la crida que ha fet el Fons Valencià”, afirma el regidor de Solidaritat, Carles Silla.

Càritas ha informat que són més de 9,5 milions les persones damnificades, la destrucció és màxima i les comunitats afectades no tenen accés a l’aigua potable, al menjar, electricitat, etc. En Tacloban, la ciutat més danyada, les ones van superar els deu metres. En les àrees a les quals encara no s’ha pogut accedir, es tem que el nivell de destrucció siga catastròfic.

L’Ajuntament de Picassent, des de la creació de la Regidoria de Solidaritat té una partida d’Ajuda Humànitaria al pressupost municipal per poder fer una aportació d’urgència en les diferents catràstofres mundials. Una partida que ja va ser utilitzada, entre altres, en l’emergència alimentària del “Cuerno d’Àfrica”.

Ajuntament de Picassent

Comparteix

Icona de pantalla completa