Diari La Veu del País Valencià
Que cap xiquet del País Valencià es quede sense menjar aquest estiu
RedactaVeu / País Valencià

La coordinadora de diputacions del PSPV i representant del Consell d’Alcaldes i Governs Socialistes que es va constituir dimecres, Concha Andrés, ha exigit una “resposta immediata” per part de les diputacions d’Alacant i Castelló per a fer possible que “cap xiquet de la Comunitat es quede sense poder menjar aquest estiu”. En aquest sentit, la responsable socialista i diputada en la corporació provincial de València ha explicat que en la primera reunió del Consell d’Alcaldes es van abordar diversos temes com la modificació de la Llei de Règim Local i també la iniciativa socialista de garantir menjadors escolars durant l’estiu que ha impulsat el president de la Diputació de València, Alfonso Rus.

Per açò, Andrés ha reiterat que els presidents de les diputacions d’Alacant i Castelló han d’aplicar aquesta iniciativa perquè tots els xiquets puguen menjar aquest estiu perquè, segons ha recordat, “l’alimentació dels xiquets i xiquetes valencians ha de ser una prioritat, perquè no poden esperar més temps”, ja que, en cas contrari “podem lamentar situacions com s’estan produint a Castelló on FAPA ha denunciat que s’han detectat xiquets que busquen menjar en les papereres del col·legi”. Davant açò, ha destacat que la iniciativa que han aprovat els alcaldes socialistes ja està en marxa a ciutats com Benidorm, Vila-real i Sueca i “s’aplicarà també a tots els municipis on governa el PSPV”.

Consell d’Alcaldes PSPV
D’altra banda, Andrés ha assenyalat que encara que estan satisfets perquè Rus ha implantat aquesta iniciativa socialista en la corporació “és evident que la quantitat que ha anunciat el president és del tot insuficient”. Així, ha advertit que aquesta aportació econòmica “no pot tenir límits ha de ser tota la què es necessite per a atendre als xiquets que estiguen en aquesta situació de dificultat” i, per açò, ha exigit que “es multipliquen els esforços perquè aquesta mesura s’estenga absolutament a tots els xiquets del País Valencià”. D’aquesta manera, ha recordat que “Rus sap que pot augmentar aquesta quantitat de 500.000 euros tenint en compte que ha invertit 30 milions d’euros a canviar bombetes”. És més, ha advertit que “l’alimentació dels nostres xiquets és prioritària i hauria d’anteposar-se a qualsevol altra iniciativa”.

Comparteix

Icona de pantalla completa