Diari La Veu del País Valencià
Fabra reunirà la Taula de la Solidaritat per afrontar la gravetat de la crisi
EFE / València

Fabra ha fet aquest anunci durant la sessió de control de Les Corts, després que el portaveu parlamentari del PSPV, Antonio Torres, haja denunciat les xifres de pobresa al País Valencià i li haja preguntat si permetrà que seguisquen incrementant-se les situacions de desigualtat.

El president ha defensat la preocupació del Consell per les persones i “afortunadament”, ha destacat, “tenim una xarxa assistida per les administracions que està possibilitant que totes les persones puguen tenir menjar”, després que el PSPV haja denunciat el tancament dels menjadors escolars a l’estiu.

Per a Fabra, aquest problema “no es resol amb un titular” que diga “als col·legis s’haurà de donar menjar als xiquets”, perquè, segons s’ha preguntat, “què passa amb les persones majors i què passa amb la resta de ciutadans que també estan patint”.

Sobre aquest tema, la consellera de Benestar Social, Asunción Sánchez Zaplana, ha rebutjat “patrocinar i promocionar mesures que retallen” i que diguen “aquest és el menjador dels xiquets exclosos” perquè, segons ha dit, “què passa” amb les seues famílies, amb els germans xicotets i amb les persones majors que no estan en el menjador.

El portaveu socialista ha denunciat que, segons les dades de l’Institut Valencià d’Investigacions Econòmiques (IVIE), l’índex de pobresa es va mantenir estable a l’Estat espanyol entre 2006 i 2011, mentre que al País Valencià s’incrementava un 11% i se situava com la segona autonomia on més van créixer les desigualtats.

Torres ha criticat que el president del Govern, Mariano Rajoy, “va fer oïda sorda” al suggeriment de Fabra que hi haja un repartiment més equitatiu dels recursos a les comunitats, i el ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro, diu que “aquesta regió està ben finançada”.

Torres ha advertit que sense la millora del finançament i el reconeixement del deute històric “seguiran incrementant-se les desigualtats i la desocupació i darrere dels 727.000 aturats de la Comunitat”, ha destacat, hi ha molts drames, ja que solament el 53% dels aturats cobra alguna prestació”.

A més, ha acusat el PP d’estar sent “especialment dur” amb els majors, que en 2012 van perdre l’1,9 % del seu poder adquisitiu, quan a més a més “els han imposat el copagament”, i ha considerat que el País Valencià no pot tolerar que hi haja persones que passen fam, especialment si són xiquets.

Comparteix

Icona de pantalla completa