Diari La Veu del País Valencià
(EU): Reduir els instituts tecnològics és assassinar a sang freda la I+D+i al País Valencià
El portaveu adjunt d’EUPV en Les Corts, Lluís Torró, ha qualificat “d’atac frontal al sistema valencià d’I+D+i” la decisió de la Conselleria d’Economia de reduir a la meitat el nombre d’instituts tecnològics, a través de fusions i integracions “absolutament absurdes, que juntaran instituts que res han de veure els uns amb els altres, amb el clar interès de restar-los importància, minvar-los, per a fer-los desaparéixer al final i que siguen substituïts per l’empresa privada”.

Esquerra Unida sol·licita al conseller d’Economia que ature d’immediat aquest procés i que done compte en la cambra autonòmica sobre el futur que els espera als instituts tecnològics del País Valencià.

Torró recorda que amb “l’elevadíssim deute acumulat que ja pateixen els instituts tecnològics, les previsions per a l’any que ve encara són pitjors. La perspectiva no és sols la reducció a la meitat dels instituts, la perspectiva és que el PP acabarà amb ells, i ja està fent-ho de manera progressiva”, afirma.

Per al parlamentari, el Consell “està practicant una tremenda desídia cap a la I+D+i. No els importa protegir el sector, i amb l’excusa de la crisi, estan exercint la seua concepció ideològica que els porta a entregar-lo a mans privades”, conclou Torró.

Comparteix

Icona de pantalla completa