Diari La Veu del País Valencià
El Consell deixa sense brigades PAMER les muntanyes del País per segon any
RedactaVeu / País Valencià

El portaveu adjunt d’EU a Les Corts, Lluís Torró, adverteix que sense les brigades el perill d’incendi forestal es multiplica i posa en perill zones urbanes.

Per segon any consecutiu, el Consell de la Generalitat Valenciana no ha convocat les brigades PAMER adduint problemes pressupostaris que se’n deriven de la falta de transferències del Ministeri d’Ocupació. Una situació que deixa en l’atur milers de treballadores i treballadors durant els mesos estivals i d’especial rellevància a les zones rurals. Per exemple, a la comarca de l’Alcoià i el Comtat seran 500 les persones que no podran accedir a un contracte.

Segons explica el portaveu adjunt d’Esquerra Unida a Les Corts “les retallades del Partit Popular ja fa massa temps que van creuar línies roges. Continuar, per segon any consecutiu, sense les brigades PAMER és una sentència de mort per a les zones rurals. Unes poblacions molt castigades per la desocupació, per la manca de serveis públics i, ara, per la falta de contractació directa durant els mesos estivals”.

“La política de terra cremada del Partit Popular ha arribat massa lluny. Després de tancar centres educatius a les poblacions més menudes i de minvar els recursos sanitaris, ara els tornen a deixar sense PAMER per segon any consecutiu”.

Recorda Torró que “aquestes brigades feien -entre altres tasques- de manteniment i de neteja de solars al casc urbà i a les seues immediacions. Sense aquests treballs, el risc d’incendi es multiplica i pot afectar perillosament les zones urbanes perquè no existiran zones netes al voltant dels pobles”.

“Aquesta situació se suma a les retallades en les brigades de prevenció d’incendis forestals, a l’absoluta manca de treballs de prevenció durant l’hivern i l’acomiadament de la meitat de la plantilla als parcs naturals del País Valencià”.

Torró considera que “estem parlant d’una situació extrema i el PP continua vivint una realitat paral·lela en un altre planeta, assetjat pels seus problemes judicials i les baralles internes”.

Comparteix

Icona de pantalla completa