Almussafes estrena el nou espectacle de Miquel Gironès

21 abril 2016 01:00h
Almussafes estrena el nou espectacle de Miquel Gironès, ex component de Obrint Pas

El concert, que se celebrarà el dissabte 23 d’abril, s'integra dins dels actes commemoratius del 25 d'abril
 
Les entrades, que són gratuïtes, ja poden arreplegar-se en la recepció del Centre Cultural en el seu horari habitual

Aquest dissabte 23 d'abril a les 20 h., el Centre Cultural d'Almussafes acollirà l'estrena del nou espectacle del músic valencià Miquel Gironès, “Xiromita Trad Project”. Aquesta iniciativa està emmarcada en la programació organitzada per l'Ajuntament per a commemorar el 25 d'abril, dia en el qual els valencians van perdre els seus furs. Les entrades són gratuïtes i ja poden arreplegar-se en la recepció de l'edifici en el seu horari habitual.
 
El pròxim dilluns 25 d'abril es commemora un esdeveniment històric per als valencians. Aqueix dia de l'any 1707, el nostre poble va perdre els seus furs i les seues institucions. Per a recordar els esdeveniments, l'Ajuntament d'Almussafes ha programat una sèrie d'iniciatives culturals obertes a tota la ciutadania. El passat diumenge 17 d'abril ja es va celebrar el primer dels actes promoguts per l'equip de govern municipal. El Centre Cultural va reunir a la vesprada a nombrosos veïns en la projecció de la pel·lícula documental “L’Ovidi: el making of de la pel·lícula que mai és va fer”, cinta dirigida per Vicent Tamarit i protagonitzada pels reconeguts actors Eduard Fernández i Rosana Pastor.
 

Concert commemoratiu 
La segona proposta oferida des de la Regidoria de Cultura almussafenya és un concert commemoratiu del 25 d'abril, un actuació musical que es desenvoluparà aquest dissabte 23 d'abril a les 20 h. en el saló d'actes del Centre Cultural i que oferirà “Xiromita Trad Project”. Es tracta del nou espectacle del músic Miquel Gironès, ex component d’Obrint Pas, en el qual el ‘dolçainer’ realitza un viatge per les músiques tradicionals i les influències que l’han format com a músic i instrumentista.
 
“Anime a tots els veïns d'Almussafes a assistir a aquest concert aquest dissabte 23 d'abril perquè segur que s’ho passaran bé i se sentiran identificats amb la música de la nostra terra que Miquel Gironès interpretarà al costat dels seus companys”, destaca la regidora de Cultural, Teresa Iborra.

Durant la vesprada, la banda interpretarà una selecció de temes tradicionals, populars i propis, i en ella, com no podia ser d'una altra forma, la dolçaina, València i el Mediterrani són els màxims protagonistes. Sobre l'escenari estarà acompanyat per les veus de Miquel Gil i Rafel Arnal. A la viola de roda i el llaüt estarà Abel García, a la guitarra Toni Porcar, al baix Gusmà Gil i a les percussions Víctor Través. 

A aquests al·licients se suma el fet que es tracta d'una estrena absoluta, per la qual cosa Almussafes serà la primera localitat en la qual recale aquest espectacle que respirarà sabor valencià per tots els seus costats. A més, les entrades, que ja estan disponibles en la recepció del Centre Cultural, són gratuïtes.

Els actes organitzats pel consistori finalitzaran aquest diumenge 24 d'abril amb el viatge cultural a Almansa. Allí, els participants realitzaran un recorregut pels carrers i els principals monuments de la ciutat per a conèixer de prop aquest esdeveniment històric. Les 52 places oferides es van cobrir en tan sol una hora el dia que es van posar a la venda.


 
next