Diari La Veu del País Valencià
Cal una implicació major contra la violència de gènere
EU RECLAMA MÉS IMPLICACIÓ PER PART DE L’AJUNTAMENT EN LES ACCIONS CONTRA LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE

Davant la pròxima celebració del 25 de Novembre Dia Internacional contra la Violència de Gènere, Francesca Chapi (EU Xàtiva) denuncia la falta de planificació i la permanent improvisació i continuisme que caracteritzen les propostes d’acció de l’Ajuntament .

Segons Cesca Chapi “any rere any, l’Ajuntament de Xàtiva proposa un programa d’activitats amb motiu del 25 de Novembre, de baix perfil, poc treballat i amb escassa implicació de la ciutadania”.

Només gràcies a l’activitat desenvolupada des de les Associacions de dones, com XATEBA i Tiryus, la ciutat atorga el protagonisme que es mereix a un problema com el de la violència de gènere que ha sigut la causa de la mort de 7 dones al País Valencià en el que portem d’any.

L’absència d’un compromís real i tangible amb la lluita contra la violència de gènere fan que les activitats programades des de l’Ajuntament siguen escasses i poc participatives. Segons Chapí, “la causa radica en gran manera en la falta de difusió i implicació del PP, amb actes improvisats i organitzats d’esquena a la ciutadania. No se cerca la coordinació i la implicació dels sectors de la ciutadania que haurien de ser protagonistes d’aquesta guerra contra el masclisme: Escola d’Adults, Falles, Universitat, Instituts, clubs esportius, AMPAs….”

Una xacra social d’aquesta rellevància hauria de tenir una resposta des de les institucions contundent i coherent. Sobretot, segons la portaveu d’Esquerra Unida Xàtiva, “es troba a faltar la decisió política necessària per a elaborar i aplicar el Protocol municipal contra la Violència de Gènere que seria necessari per a donar una resposta sistemàtica i permanent a aquest problema, recursos per a l’atenció a les dones, per a activitats de prevenció, en definitiva, els recursos per acabar amb la violència i amb el dany que genera”.

Comparteix

Icona de pantalla completa