Diari La Veu del País Valencià
EU: El Consell està llançant gasolina als parcs naturals i desprotegint-los
El portaveu adjunt d’Esquerra Unida en Les Corts, Lluís Torró, ha demanat explicacions al Consell sobre la “irresponsabilitat i risc extrem” que suposa deixar sense les brigades de manteniment, quan existeix el major perill d’incendis, a parcs naturals com el de la Calderona o el de les Hoces del Cabriel.

Torró qualifica “d’autèntica bogeria que en ple mes de juny de les dues brigades que hi ha al parc natural de la Serra Calderona, una se’n vaja a l’atur. El Consell actua just al contrari del que hauria de ser, aplicant retallades quan l’any passat es cremaren 50.000 hectàrees”, lamenta.

Per a Esquerra Unida, deixar de contractar a les brigades a l’estiu, “és kamikaze. La seua tasca és fonamental, perquè vigilen les àrees forestals d’especial importància des de punts elevats, perquè recolzen els escassos mitjans disponibles, pels treballs de neteja de tallafocs que realitzen, etc.”.

El parlamentari reclama a la consellera de Medi Ambient, Isabel Bonig, que explique “quins criteris ha seguit per decidir aquestes retallades que suposen, poc menys que llançar gasolina als nostres parcs naturals, perquè estan desprotegint-los. És d’una irresponsabilitat supina”, critica.

Comparteix

Icona de pantalla completa