Diari La Veu del País Valencià
Les associacions de malalts mentals rebutgen el copagament farmacèutic
EFE / València

Aquesta associació lamenta que la Conselleria de Sanitat haja adoptat aquesta decisió sota “la seua única i exclusiva responsabilitat i en contra del dictamen de la Clínica Jurídica per la Justícia Social de la Facultat de Dret de la Universitat de València”.

“Aquesta mesura pot suposar l’abandó de la medicació, una recaiguda, un ingrés hospitalari, la deterioració de la salut del pacient i una reculada en el procés de la seua rehabilitació”. Feafes també s’oposa al fet que “utilitzant l’excusa d’eficàcia i menor cost econòmic, s’implante per part de la Conselleria de sanitat algun algorisme de decisió terapèutica corporatiu com ja ha succeït amb un altre tipus de tractament”.

Aquesta entitat considera que l’administració sanitària valenciana “coneix perfectament que, en els trastorns mentals greus, ha de prevaldre el criteri del psiquiatre i l’opinió del pacient ja que, fins i tot un mateix principi actiu, no produeix iguals efectes positius i negatius en pacients diferents”.

“Ens oposem a experiments amb criteris economicistes que suposen canvis en la medicació sense previ consentiment dels facultatius i de les persones afectades. Aquesta vulneració pot abocar al col·lectiu a situacions de desprotecció social, deterioració irreparable de la seua salut i, en última instància, a la pobresa, marginalitat i exclusió social”.

En honor de millorar aquests aspectes que afecten les persones amb malaltia mental, Feafes va sol·licitar el passat 19 d’abril una reunió amb la directora general d’Avaluació, Qualitat i Atenció al Pacient de la Conselleria de Sanitat, Teresa de Rojas, una sol·licitud que aquesta associació, segons informa, ha reiterat aquest dilluns.

Comparteix

Icona de pantalla completa