Diari La Veu del País Valencià
Les Trobades d’Escoles en Valencià finalitzen aquest dissabte a Faura
RedactaVeu / Faura

Les festes per la llengua 2013 finalitzen hui a Faura, amb la 26a Trobada del Camp de Morvedre. La festa lúdica i reivindicativa arrancarà amb una cercavila a les 18.30 hores fins al parc de la Canaleta de la localitat. Allí els esperaran els vora quaranta tallers dels centres educatius i paradetes d’entitats. El final de festa vindrà marcat pels focs de la Diabòlica de Morvedre a mitjanit.

Per altra banda, hui també, a les 19.00 hores al Teatre Tívoli de Burjassot, tindrà lloc el concert ‘La veu del teu poble’. Aquest és l’homenatge que Escola Valenciana dedica a Vicent Andrés Estellés, en el seu poble natal, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Burjassot.

Segons Vicent Moreno, president d’Escola Valenciana: “La veu del teu poble ha estat el lema triat per a les Trobades d’Escoles en Valencià 2013, que han estat dedicades al poeta del poble, al nét major de Nadalet, a un entre tants, convertit en un clàssic de la nostra literatura contemporània i volíem fer coincidir aquest homenatge musical amb l’última Trobada 2013 que anem a celebrar”.

El concert ‘La veu del teu poble’ reuneix diversos músics i cantants valencians que han musicat part de l’obra estellesiana. La veu inconfusible de Miquel Gil; l’atractiva proposta titulada ‘Sis veus per al poeta’, de la qual ens avançaran una part en aquest concert tres d’elles, Eva Dénia, Merxe Martínez i Maria Amparo Hurtado; el cantant Tomàs de los Santos i el guitarrista Borja Penalba, que interpretaran alguns temes que s’inclouran en el seu primer disc conjunt titulat Dones i dons; i Ximo Caffarena, un músic de llarga trajectòria que estarà acompanyat per Aina Sanç, Quim Sanç i Teresa Segarra.

Concert de Fogueres, el Fesfoc a Alacant

La 8a edició de La Gira, el festival itinerant de música en valencià d’Escola Valenciana, va arrancar el 17 de març amb motiu del Concert de Falles i acabarà amb el Feslloch, el segon cap de setmana de juliol.

Però abans encara queda una de les fites importants del festival itinerant que organitza Escola Valenciana, el concert de les festes de Fogueres d’Alacant, l’anomenat Fesfoc.

El Fesfoc compta amb la implicació organitzativa de La Cívica d’Escola Valenciana i Reviscola i amb la col·laboració de la Universitat d’Alacant i el Consell d’Estudiants d’aquesta universitat. Així, a les 22.00 hores a la Universitat d’Alacant, actuaran Orxata, Mugroman i La caixa de gel.

La Gira 2013 s’ha configurat amb onze concerts, sense comptar el Feslloch. En total pels cartells de La Gira 2013 han passat 24 grups i cantants de música en valencià i als concerts han assistit més de 10.000 persones.

Comparteix

Icona de pantalla completa