Diari La Veu del País Valencià
Que el nou PGOU d’Alzira el redacte el mateix Ajuntament i ‘no empreses externes’
RedactaVeu / Alzira

Compromís per Alzira planteja en una moció que es cree l’oficina redactora del Pla General d’Ordenació Urbana, i faça servir els treballadors i treballadores del Departament d’Urbanisme i de l’Oficina Tècnica de l’Ajuntament d’Alzira que es consideren necessaris.

“Si es fa d’aquesta manera, és possible acabar aquesta legislatura amb un nou Pla General que done, a més a més, una solució a l’actual qualificació de l’Hort de Redal”.

I és que, segon denuncia Compromís, han passat ja 5 anys des de l’inici de la redacció del nou PGOU i “l’equip de govern d’Elena Bastidas porta gastats, de moment, la quantitat de 329.461’21 €”.

Compromís per Alzira considera que la previsió del nou Pla General d’Alzira és “inassumible” i així la consellera Bonig ha dit a l’Alcaldessa que no podrà aprovar-se.

Els PAI’s s’aprovaren en el seu moment com a Plans Parcials de millora de forma provisional per part de l’Ajuntament. Segons Aranda “pensem que Bastidas ha de presentar-los com a tals davant la Conselleria de Territori perquè aquesta els puga valorar i desestimar com a instruments urbanístics inviables en l’actualitat”.

Es tracta, segons Compromís, “de fer un document més realista, i anul·lar els PAI’s que no poden ser executats en l’actualitat i per això els serveis tècnics tenen personal qualificat per fer-ho”.

L’equip de Govern d’Elena Bastidas va adjudicar, el 2008, el contracte per a l’assistència tècnica per a la revisió del PGOU d’Alzira. S’hi volien incloure tant el PAI’s de la Garrofera i el de la Barraca com el de la finca de SOS i altres àrees noves d’expansió.

La despesa del contracte era de 887.404 €. A finals del 2012 es va informar sobre la resolució d’aquest contracte per la liquidació per insolvència de l’empresa adjudicatària. El grau d’execució del contracte era aleshores del 35%, el que ha suposat una despesa a l’Ajuntament de 267.751’21 €.

La Junta de Govern, celebrada el passat 6 març, va adjudicar el contracte de serveis complementaris per a la revisió del PGOU per 21.780 €. Aquest contracte contempla la redacció de l’Estudi de Paisatge, Informe de Sostenibilitat Ambiental, modificacions de l’Estudi de Recursos hídrics i la redacció de l’Estudi Justificatiu de la Pèrdua de Valors del sòl requalificat.

Finalment, la Junta de Govern celebrada el passat 3 d’abril va adjudicar dos contractes per a la redacció de dos estudis que formaran part de la Versió Preliminar del PGOU. L’estudi d’inundabilitat per 26.620 € i l’estudi hidrogeològic per 13.310 €.

Comparteix

Icona de pantalla completa