Diari La Veu del País Valencià
El PP de Paterna ‘amaga’ un informe jurídic sobre l’obligatorietat de retirar les plaques franquistes
RedactaVeu / Paterna

El regidor de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, considera “una burla a la ciutadania tot el procés que s’ha seguit amb l’assumpte de la retirada de les plaques franquistes a Paterna, incomplint la Llei de Memòria Històrica. S’han enviat unes cartes a les comunitats de veïns donant opció a llevar-les o no. És a dir, donant opció als veïns a continuar incomplint la Llei de Memòria Històrica mentre ja hi havia un informe jurídic del 2 d’abril de 2012, on tot quedava molt clar: que les plaques s’havien de llevar, sí o sí”.

“El PP mai ha parlat que l’expedient sobre la retirada de les plaques franquistes dels edificis de Paterna ja tenia un informe jurídic. I quan el tema ha revifat enguany a instàncies de Compromís, i a les últimes reunions on l’Ateneu Republicà de Paterna (ARPA) ha demanat un informe dels serveis jurídics municipals, l’anterior regidora, Elena Martínez, mai ha fet menció de l’existent. Hem estat perdent un any, quan l’Ajuntament ja sabia que estava obligat per l’article 15 de la Llei de Memòria, tal i com arreplega el text de l’advocat municipal” (document adjunt).

“A què ha estat jugant el PP? A allargar un incompliment plenari i de la llei, i damunt disfressar-lo de participació ciutadana quan mai se l’han creguda?”, es pregunta el regidor.

“Des de Compromís exigim que l’Ajuntament de Paterna procedisca a la retirada de totes les plaques franquistes dels edificis de Paterna i que envie a totes les comunitats de veïns afectades, incloses les que tenen la placa però ja els ha vençut el termini de protecció oficial com els edificis del 1954, còpia de l’informe jurídic municipal on es deixa clar que cal complir la llei i que no hi ha opcions”, conclou el regidor Juanma Ramón.

>
Campanya #tapaelfranquisme

Comparteix

Icona de pantalla completa