Diari La Veu del País Valencià
Compromesos amb el jovent, per Xavier Roig
Al nostre país la situació dels joves ha assistit a indicis de desesperació, conseqüència de la gran quantitat de joves aturats, la situació precària dels que no ho estan, la impossibilitat d’independitzar-se i d’aconseguir un desenvolupament personal i familiar i una infinitat de condicions injustes que s’han agreujat considerablement amb l’actual situació de crisi econòmica.

No obstant això, cal aplaudir el jovent que protesta en defensa dels seus drets i participació, destacant el problema de les enormes taxes d’atur juvenil. Alcen la seva veu contra la injustícia i promouen l’adopció de mesures a nivell mundial en favor de les persones i el planeta. És per això que naixen les jornades internacionals de la joventut i de participació cívica, les quals pretenen tindre molt més en compte la veu de les persones joves en el disseny de les polítiques que ens afecten, per tal que les mesures que s’implementen siguen el més adequades a la realitat i que s’incorpore la perspectiva jove de manera transversal.

Actualment al País Valencià i conseqüentment a Xàtiva, comptem amb l’IVAJ, encarregat d’executar i coordinar polítiques juvenils, amb els CJCV i amb la fundació Triangle Jove, qui organitza les diferents activitats per al jovent i altres entitats juvenils. Aquests estan enfortint i consolidant el teixit associatiu per tal d’incrementar la participació juvenil per tractar de combatre els problemes plantejats inicialment.

Des de Compromís estem donant suport a aquestes entitats juvenils i col·laborant amb els consells de joventut per iniciar un treball conjunt, que ja va donant bons resultats. Un d’ells és l’elaboració d’un nou Pla Jove i el consens per a la nova creació d’una llei de joventut, la qual responga de veritat a les necessitats de la joventut.

A Joves PV-Compromís Xàtiva trobem necessari el foment de la cultura participativa determinant polítiques perquè les joves i els joves exerciten les seves habilitats d’expressar i comunicar les opinions, idees, sentiments i conviccions pròpies, assumint responsabilitats i prenent decisions.

El benestar del jovent és important i això hauria de fer-se palès tots els dies. És per això que en representació de la joventut associada del nostre municipi, volem sumar-nos a la commemoració del Dia Internacional de la Joventut, el qual es celebra el 12 d’agost, reafirmant el nostre compromís de treballar pels joves.

Xavier Roig, secretari local de Joves amb Compromís de Xàtiva.

Comparteix

Icona de pantalla completa