Diari La Veu del País Valencià
Compromís celebra la seua primera Assemblea Oberta a tota la ciudadania
RedactaVeu / Burjassot

Amb aquesta jornada de treball, que ha comptat amb la participació d’entitats cíviques, col·lectius socials i sindicats, Compromís ha volgut mantindre el pols amb la realitat social, incorporant els coneixements de la ciutadania i la societat civil.

Organitzats en quatre panells sectorials, Benestar social i Sanitat; Educació, Formació i Cultura; Economia, Ocupació i Habitatge i Territori, Medi ambient i Mobilitat, s’han mantingut debats sobre les mesures alternatives que s’han de prendre per a superar l’actual crisi econòmica i democràtica.

L’Assemblea ha comptat també amb la participació dels càrrecs públics de Compromís en les distintes institucions, com els diputats en Les Corts, Mireia Mollà, Juan Ponce, Josep Maria Pañella, Mònica Oltra i Enric Morera, en el Congrés, Joan Baldoví, i la Diputació de València, Emili Altur, així com alcaldes i regidors d’arreu del País Valencià com Joan Ribó, que també és coportaveu de l’àrea de sectorials de la coalició.

MªJosep Ortega, l’altra coportaveu de sectorials, ha sigut l’encarregada de presentar les primeres conclusions dels distints debats, que seran fetes públiques a través de la pàgina web de la formació, coaliciocompromis.net, on l’assemblea continuarà oberta per a seguir rebent aportacions de la ciutadania. Ortega ha destacat com a conclusió transversal de totes les sectorials “la necessitat de conscienciar la ciutadania de la seua força com a eina del canvi”.

La jornada ha continuat amb la intervenció de l’Alcalde de Burjassot, Jordi Sebastià, qui ha agraït el suport dels companys de formació davant els atacs soferts en els darrers mesos i ha mostrat la seua satisfacció perquè la coalició triara la seua localitat per a celebrar la seua primera Assemblea Oberta.

Finalment, els portaveus de Compromís Mònica Oltra i Enric Morera han pujat junts a l’escenari del saló d’actes de la Casa de la Cultura de Burjassot per a realitzar la intervenció política amb què ha conclòs l’Assemblea.

Morera, ha destacat la importància d’aquesta jornada per a “impulsar mecanismes de participació que òbriguen Compromís a la intel·ligència col·lectiva de la ciutadania i el coneixement competent de professionals preparats i ciutadans experts en aquelles matèries cabdals per a la nostra societat”.

“Tot serà possible si seguim treballant des de la humilitat i d’una manera conjunta amb la societat civil, hem d’impulsar una democràcia que incloga la participació directa de la ciutadania per a elaborar i gestionar els assumptes comuns. La participació ciutadana en les coses públiques no es pot limitar a votar una vegada cada quatre anys, per això seguim obrint Compromís en tots els àmbits. Hem començat el compte enrere per fer del nostre país un lloc més just, solidari i habitable” ha assegurat Morera.

Comparteix

Icona de pantalla completa