Diari La Veu del País Valencià
Almussafes – Admesos per a les beques de postgraduats i estudiants
Almussafes publica la llista d’admesos per a les seues beques de postgraduats i estudiants

Els 27 seleccionats començaran la seua labor en l’administració pública local a partir de l’1 de setembre, ocupant els seus llocs de forma escalonada

Amb el període d’al•legacions conclòs el passat 1 d’agost, la llista definitiva es publicarà en els pròxims dies

L’Ajuntament d’Almussafes acaba de fer pública en la seua pàgina web la llista provisional d’admesos en el nou programa de beques destinades a graduats i postgraduats, una iniciativa amb la qual el consistori busca oferir una oportunitat laboral durant 10 mesos a aquells almussafenys amb títol universitari o de formació professional. Per a açò, l’equip de govern ha consignat un total de 120.000 € dins dels pressupostos municipals d’aquest 2016. Els seleccionats aniran ocupant els llocs per als quals han sigut triats a partir de l’1 de setembre i de manera progressiva.

Després del període de presentació de sol•licituds, que va finalitzar el passat 19 de juliol, l’Ajuntament d’Almussafes ja disposa de la llista provisional de seleccionats per a formar part de la nova iniciativa del consistori en matèria d’ocupació, amb la qual el govern municipal donarà una oportunitat laboral a 27 almussafenys amb títol universitari o de formació professional i a estudiants. Durant aquest procés, han presentat la seua candidatura 54 persones, de les quals algunes han sigut rebutjades per no complir amb algun dels requisits establits. Amb aquells que s’hagen quedat a les portes, la Comissió Avaluadora constituirà una borsa de reserva per si es produeix alguna renúncia, abandó, vacants o situacions similars.

Els admesos en aquest nou programa, per al qual s’han reservat 120.000 € en el pressupost municipal d’enguany, tindran l’oportunitat d’aplicar els coneixements apresos en el desenvolupament dels seus respectius plans d’estudis en els diferents departaments municipals durant 10 mesos. Per a açò, aniran incorporant-se de forma progressiva a partir del pròxim dijous 1 de setembre.

Els participants treballaran un total de 30 hores setmanals i percebran per açò 536 euros bruts mensuals en el cas de grau i postgrau, i 436 euros bruts mensuals en el cas de cicles, import al que se li practicaran les retencions que corresponguen en concepte de l’Impost sobre la Renda de les persones físiques i les deduccions en concepte de Seguretat Social.

“No podem deixar que el talent dels almussafenys quede relegat per culpa de la situació econòmica, hem d’ajudar-los a desenvolupar els seus coneixements i amb aquesta iniciativa creiem que contribuïm a aquest objectiu. Esperem que se senten bé durant la seua estada i que no deixen d’aprendre”, destaca l’alcalde d’Almussafes i regidor d’Ocupació, Toni González.

L’objectiu d’aquesta iniciativa, tal com s’arreplega en les bases, és “afavorir l’exercici del dret a l’educació i el desenvolupament socio professional dels joves, completant la seua formació acadèmica, facilitant pràctiques professionals i l’especialització i permetent els primers contactes amb el món laboral en el sector públic”.

LLocs

L’Ajuntament ha establit els llocs que necessita cobrir amb les persones que accediran a aquestes beques. Així, 2 dels admesos estaran en el departament d’Informàtica, 1 en Secretaria, 1 en Alcaldia, 4 en Urbanisme, 3 en Esports, 1 en Tresoreria, 1 en la Policia Local, 1 en l’Agència de Desenvolupament Local, 5 en Benestar Social, 1 en l’Arxiu, 1 en Joventut, 3 en Cultura, 1 en Comunicació, 1 en el Centre Municipal de Formació de Persones Adultes i un en Sanitat.

En la selecció dels candidats s’ha tingut en compte l’expedient acadèmic, la formació complementària relacionada o no amb la titulació, els coneixements de valencià, el temps de residència a Almussafes i la situació socioeconòmica.

Comparteix

Icona de pantalla completa