Diari La Veu del País Valencià
Mónica Oltra: ʺCíscar utilitza l’IVAM segons els interessos particularsʺ
RedactaVeu / València

ʺDesprés de revisar la documentació aportada per l’IVAM hem pogut comprovar que l’organització d’aquesta exposició tingué un cost de 111.000 euros i no comptà amb cap informe artístic que la justificara. L’únic document que permet veure d’on ix la idea de l’exposició és l’acta de la reunió del Consell Rector de l’IVAM on es constata que la voluntat expressada per la gerent del museu, Consuelo Císcar, de realitzar aquesta exposició, fou l’únic criteri que es seguí per organitzar-laʺ.

Per a Oltra ʺque l’IVAM acollira una sèrie d’obres d’art de temàtica catòlica per oferir una visió esbiaixada i parcial de la relació entre l’art i l’espiritualitat suposa una greu desvirtuació del paper del buc insígnia dels museus valenciansʺ.

Bona prova del caràcter netament propagandístic de l’exposició fou la tria dels comissaris de la mateixa, d’una banda José Luis Sánchez García, Vicerrector de cultura de la Universitat Catòlica de València i Rafael Sierra, una crític d’art molt proper a Císcar, que la gerent de l’IVAM utilitza com a comissari en exposicions en les quals té molt d’interés personal, com ho demostra el fet que ja fóra comissari de la mostra amb obres de Gao Ping que acollí el museu valencià.

ʺLa degradació a la qual està sometent l’IVAM Consuelo Císcar, amb la seua nefasta gestió, està suposant que en aquest museu s’organitzen exposicions com aquesta, la motivació de la qual fou únicament acontentar el sector més ultra del partit governantʺ.

Segons Oltra ʺCíscar utilitza aquesta institució segons els seus interessos particulars i aquesta exposició no fou més que un intent de guanyar-se un sector del PP, per així assegurar-se la continuïtat al capdavant de l’IVAM, que està més que qüestionadaʺ.

Per a Compromís els canvis en el Consell Rector d’aquest museu realitzats recentment per a donar-li un perfil netament polític agreujarà els problemes de l’IVAM, ja que l’ús partidista de les exposicions que ha instaurat Consuelo Císcar, amb el precedent d’Art i Espiritualitat, acabarà per consolidar-se, fulminant així, el prestigi artístic d’aquest museu.

Atenent a aquesta situació, el grup Compromís ha registrat en Les Corts una petició de compareixença de la consellera d’Educació, Cultura i Esport, Maria José Catalá, perquè done explicacions en seu parlamentària sobre l’ús polític de l’IVAM.

Comparteix

Icona de pantalla completa