Diari La Veu del País Valencià
Conveni fantasma per al projecte Escola del Túria
COMPROMÍS DENUNCIA LA INEXISTÈNCIA D’UN CONVENI FANTASMA PER AL PROJECTE ESCOLA DEL TÚRIA

Juanma Ramón demana explicacions a l’àrea de Sostenibilitat que en 2010 va dir que tenia 10.000 € per a un conveni que ni s’ha redactat

El portaveu municipal de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, considera que el PP “ja ha aconseguit el grau superior en incomplir acords plenaris. Una mostra més és el cas del projecte Escola del Túria, aprovat en maig de 2010 en una moció presentada per Compromís a proposta de les entitats que duen a terme el dit projecte, i consensuada per tots els grups. On està eixe conveni? On estan els 10.000 euros que l’alcalde va dir que estarien contemplats al pressupost de 2010 per al conveni? De moment ni estan ni se’ls espera. No hi ha cap expedient al respecte i ja s’ha convertit en un conveni fantasma amb una subvenció fantasma”.

Segons Ramón, “el surrealisme d’aquest cas va més enllà perquè en l’àrea de Sostenibilitat no tenen cap constància de l’existència d’expedient d’un conveni per al dit Projecte. En el departament d’Intervenció tampoc hi ha cap document que indique que en 2010 i anys posteriors s’haja fet una despesa de 10.000 euros en l’Escola del Túria. I resulta que a l’expedient de la moció, hi ha una instància de 2011 del Centre Educatiu Mediambiental (CEM) ‘Julia’ preguntant per l’execució de la moció”.

“El més curiós de tot és que l’àrea de Sostenibilitat, dirigida per Maria Villajos, respón en octubre de 2011 que ‘cuando se disponga de la correspondiente consignación presupuestaria, para hacer frente al gasto que en la citada moción se propone, se preparará el convenio para su firma’. És a dir, el PP està admetent amb la seua contestació no haver fet els deures i aprovar una moció que mai ha pensat en dur a terme”.

“És indignant que un projecte que podria ser una alternativa econòmica basada en la producció ecològica i la comercialització directa dels seus productes, mitjançant la creació de xarxes de consum local, creant ocupació en una conjuntura tan complicada com l’actual, haja estat silenciat durant tres anys i mig, negant opcions a qui busca ocupació a Paterna. Una altra mostra del boicot a que el PP té sotmeses a les propostes de l’oposició acordades al ple. En aquest cas, d’iniciatives per a la posada en valor de l’horta, com el banc de terres o l’ordenança de protecció de l’horta, encara pendent”.

“A més a més, si el conveni existira Paterna podria ser, des de fa tres anys i mig, un municipi capdavanter en la formació relacionada amb l’agricultura ecològica, les energies renovables o la bioconstrucció. Però Agustí, en comptes d’apostar per microprojectes locals fàcils d’assolir i amb una repercussió immediata en l’economia del poble, gasta el seu temps i els diners de tots en altres prioritats, encabotat en posar a Paterna al mapa del caos i el ‘pelotasso’ urbanístic de la Zona Franca”.

Des de Compromís per Paterna “exigim que les àrees de Sostenibilitat i el responsable d’Hisenda, Manuel Palma, expliquen què ha passat, què va canviar des que al ple de maig de 2010 l’alcalde digué que tenia 10.000 euros per al Projecte Escola del Túria; perquè fins a dia de hui no s’ha destinat ni un euro ni tenen previsió de fer-ho. Potser tot siga una fantasmà i una fantasia que només té una perjudicada: la ciutadania de Paterna”, conclou Juanma Ramón.

Compromís per Paterna

Comparteix

Icona de pantalla completa