Diari La Veu del País Valencià
Almussafes – La Pista Polivalent comença a funcionar
La Pista Polivalent comença a funcionar complint les necessitats dels veïns

L’Ajuntament de la localitat ha sol·licitat una subvenció a la Diputació de València per a executar la segona fase de la infraestructura

L’ampliació inclourà l’habilitació d’un aparcament en els voltants i la col·locació de gespa, arbres i wc

Després de la inauguració de la primera fase de la Pista Polivalent d’Almussafes el passat mes de juny, i vist el bon rendiment obtingut amb la iniciativa durant les festes patronals, el consistori té previst el desenvolupament d’una segona fase que permetrà ampliar la superfície del recinte dels 2.200 metres quadrats actuals als 4.175. Per a açò, l’equip de govern ha sol·licitat una subvenció al Pla Provincial d’Obres i Serveis de la Diputació de València. Gràcies a aquesta ampliació, la infraestructura comptarà també amb una zona d’aparcament, wc, gespa i arbres, entre altres millores. Està previst que les obres s’inicien a la fi d’enguany.

El passat mes de juny s’obria al públic per a la primera de les discomòbils de les festes patronals la nova Pista Polivalent d’Almussafes. Situada en la ronda Antoni Ludeña en la cantonada del Camí de la Foia i amb al voltant de 2.200 metres quadrats de superfície, la nova àrea ha sigut l’escenari de moltes de les revetles celebrades al juliol i també l’espai en el qual s’han desenvolupat altres activitats durant el període festiu com, per exemple, la festa de l’aigua organitzada per la Falla La Torre de la localitat.

La iniciativa, el pressupost de la qual ascendia a 99.425 €, perseguia una triple finalitat. En primer lloc, suprimir la instal·lació de la carpa que venia col·locant-se els últims anys en la zona d’aparcament del Camp de Futbol Municipal, la qual cosa havia generat múltiples problemes en l’entorn durant les celebracions. En segon lloc, respectar el descans dels veïns de la zona centre de la localitat en traslladar les discomòbils a aquest espai, reservant-se el pati del col·legi Almassaf tan sol per a les principals revetles. Finalment, la Pista Polivalent va portar amb ella un nou emplaçament per a les activitats organitzades per les diferents entitats situades en el municipi.

“Amb aquest espai, pensem que hem cobert les necessitats recreatives i socials dels veïns d’Almussafes i estem més que satisfets amb el resultat. La resposta tant de Clavaris, Clavariesses i Dames com dels ciutadans en general pensem que és positiva. Aquest balanç ens va a portar a l’ampliació del recinte, per al que ja hem sol·licitat una subvenció a la Diputació de València”, destaca el regidor de Festes, Urbanisme i Obres, Andrés López.

La segona fase
La idea plantejada l’any passat es veurà culminada en els primers mesos de 2017 amb la construcció del segon i últim tram del projecte. Aquesta segona fase, l’execució de la qual està previst que comence a la fi d’enguany i s’ha pressupostat en 130.061 €, permetrà ampliar l’espai asfaltat fins als 4.175 metres quadrats, i inclourà un aparcament en la part posterior de la infraestructura, una zona de gespa amb reg subterrani, arbres i wc, entre altres equipaments.

“Esperem que la Pista Polivalent es convertisca en un espai de referència per a les activitats d’oci dels almussafenys. De fet, està previst que al novembre es duguen a terme allí la majoria de les activitats del ‘Mes Jove’ i ja hem confirmat que la desena edició de la Matinal Motera de la Falla Primitiva es desenvoluparà en aquesta infraestructura”, avança López.

Comparteix

Icona de pantalla completa