Diari La Veu del País Valencià
La Coordinadora de Professorat Interí fa balanç del primer any de vida
RedactaVeu / València

Naixia una coordinadora de professors i professores interines que des del primer dia va mostrar la seua naturalesa assembleària, en les diferents comarques del País Valencià, horitzontal, i oberta a tot el professorat, independentment de la seua filiació política o sindical.

L’element aglutinador havia de ser la defensa de la dignitat del treball del col·lectiu interí, així com d’una escola pública i de qualitat.

En només un any, la Coordinadora ha realitzat accions de denúncia en tots els àmbits socials. Davant els responsables polítics, ministres, consellers, alcaldes, en els plens dels ajuntaments; davant les institucions educatives i d’autogovern, acampats en alguns casos en les mateixes portes; als centres educatius amb campanyes reivindicatives, lectures de manifestos en els claustres, coordinant vagues generals i de l’ensenyament, realitzant assemblees informatives sobre la nova llei educativa LOMQE, denunciant la retirada de beques de menjador, transport, bo-llibres, la reducció de l’oferta educativa, la privatització de l’ensenyament, i augment de ràtios i taxes universitàries…

Totes i cada una de les accions no hagueren estat possibles sense la col·laboració d’aquesta constel·lació de professors i professores que de nord a sud del País Valencià participen i coordinen tot tipus d’actes en defensa de la dignitat del nostre col·lectiu, així com d’un ensenyament públic i de qualitat.

No ens voldríem oblidar de la importància del fet d’haver estat també al costat d’altres col·lectius que dia a dia pateixen les polítiques de retallades realitzades pels nostres governs estatal i autonòmic: plataformes d’afectats per les hipoteques, persones dependents, associacions de veïns, etc.

La Coordinadora fa una crida a tot el professorat interí a continuar participant en les seues assemblees i en el següent calendari d’actes convocats per al mes de juny i juliol:

– Dilluns 17 de juny: presentació de les signatures en Conselleria (València) recollides durant la mobilització contra la proposta de rebaremació.

– Lectura d’un manifest sobre la situació del professorat interí en l’últim claustre del curs.

– Incorporar a la memòria de fi de curs una crítica a l’administració per la situació del professorat interí.

– Dilluns 1 de juliol: concentracions als serveis territorials per a demanar el full de serveis prestats i acte simbòlic i mediàtic en les oficines de l’atur.

– Dissabte i diumenge 13 i 14 de juliol: jornades de reflexió.

Comparteix

Icona de pantalla completa