Diari La Veu del País Valencià
Banderes a mitja asta en els ajuntaments en memòria de les 43 víctimes del metro
RedactaVeu / País Valencià

El pròxim dia 3 de juliol es compliran set anys del pitjor accident de metro ocorregut al País Valencià i a tot l’Estat espanyol. Un accident que es va cobrar la vida de 43 valencians i que deixà ferits altres 47. El portaveu socialista d’Infraestructures en Les Corts, Francesc Signes, ha anunciat que en els ajuntaments socialistes del País Valencià onejaran les banderes a mitja asta el dia 3 de juliol en commemoració de l’efemèride. De la mateixa manera, els portaveus del PSPV presentaran peticions en els ajuntaments on no governen perquè se sumen a aquesta iniciativa.

Signes ha explicat que es tracta de mostrar aquest “gest institucional en senyal de dol i memòria per les 43 víctimes mortals” per part dels ajuntaments valencians, al mateix temps que ha recordat que fins al moment ningú ha assumit cap responsabilitat política per la greu tragèdia que es podia haver evitat amb unes balises.

Així mateix, el diputat ha volgut destacar que eixe dia “és una dia perquè la ciutadania, a través dels representants dels ajuntaments, mostre que estan del costat de les víctimes, dels seus familiars i amics”. Sobre aquest tema, ha recordat que “es tracta d’expressar des de les institucions el que la societat valenciana ja ha fet en concentracions públiques”.

No obstant açò, ha destacat que el grup socialista ha considerat i segueix considerant necessari que es torne a reobrir la comissió d’investigació. Al mateix temps que ha incidit en la personació que ha realitzat el PSPV davant la Fiscalia, perquè es tinguen en compte totes les noves dades que han aparegut i que afecten l’accident i a les compareixences de tècnics en la comissió d’investigació, creada en el seu moment en Les Corts i ʹtancada en falsʹ. Finalment, el PSPV participarà, com ha fet tots els anys, en els actes que l’Associació de Víctimes del Metro convoque per a commemorar eixe dia.

Comparteix

Icona de pantalla completa