Diari La Veu del País Valencià
PSPV: ʺL’EPSAR va adjudicar obres per 102 milions d’euros de forma arbitrària
La diputada socialista en Les Corts, Carmen Martínez, ha denunciat que l’Entitat Pública de la Generalitat Sanejament d’Aigües Residuals (EPSAR) va adjudicar 102 milions d’euros entre 2003 i 2010 mitjançant la utilització ʹarbitràriaʹ d’un mecanisme ʹexcepcionalʹ, la tramitació d’emergència.

Martínez ha explicat en roda de premsa que, per a desviar aqueixa suma, des de l’EPSAR “s’hauria burlat la llei” mitjançant la utilització indiscriminada en 73 expedients la tramitació d’emergència, que la llei preveu solament per a catàstrofes naturals, situacions de perill o necessitats de defensa nacional.

Gràcies a aqueixa fórmula, amb l’excusa d’un temporal o unes pluges, ʺels responsables s’haurien saltat ʹla lliure concurrènciaʹ dels concursos públics per a adjudicar la construcció de col·lectors o l’explotació d’una depuradoraʺ, ha dit Martínez, qui ha destacat que des d’octubre de 2010, quan va esclatar el ʹcas Emarsaʹ va deixar d’utilitzar-se.

Segons Martínez, els responsables tècnics d’aqueixos procediments eren els anteriors gerent i cap d’àrea de l’EPSAR, José Juan Morenilla i Ignacio Bernácer, imputats en el ʹcas Emarsaʹ, mentre que entre les empreses beneficiàries d’aqueixes obres figuren “les mateixes que en altres casos de corrupció”.

A més, en els expedients revisats, el PSPV ha detectat més irregularitats i incompliments, com sobrecostos de fins al 4.000%, que fan bo Santiago Calatrava, o retards de fins a 14 mesos a l’hora d’executar les obres, quan segons la llei haurien d’haver començat un mes després de l’adjudicació.

Comparteix

Icona de pantalla completa