Diari La Veu del País Valencià
Demanen llevar-li a Marina d’Or la condició d’agent urbanitzador del PAI Torre la Sal
RedactaVeu / Cabanes

El Grup Municipal Units pel Poble-Compromís de Cabanes demana llevar-li a Marina d’Or la condició d’agent urbanitzador del PAI Torre la Sal “per incompliments greus i incapacitat de continuar amb el projecte adjudicat”. A més, exigeix que se li apliquen les penalitzacions per a “sufragar els danys i perjudicis que l’evident retard ha causat als propietaris de finques del sector”.

Units presentarà una moció en el pròxim plenari per a aconseguir-ho.

El partit popular va votar en contra d’aquesta moció en el passat ple ordinari de març per haver-se presentat per la via d’urgència. Ara, atenent que han passat tres mesos “són plenament coneixedors del contingut de la mateixa i es torna a presentar per a poder-se aprovar”, explica el portaveu de la formació, Carles Mulet.

L’Agent Urbanitzador del Sector Torre la Sal va presentar davant aquest ajuntament un escrit, per a sol·licitar que es declare la suspensió del termini de les obres d’urbanització i es decrete la pròrroga de l’execució d’aquestes obres per a un període de dos anys, “Aquesta pròrroga es va sol·licitar fora del període legal estipulat per a exigir-la”, denuncia Mulet.

En data 1 de febrer de 2006 es va subscriure conveni urbanístic entre l’Ajuntament de Cabanes i la mercantil ‘Construccions Castelló 2000’ per la qual aquesta es comprometia a executar com a urbanitzadora la Unitat d’Execució del Sector Torre la Sal en el termini de cinc anys des del seu inici.

L’1 de juny de 2006 l’Ajuntament de Cabanes va concedir a la mercantil urbanitzadora llicencia d’obres majors per a la construcció de 214 habitatges (Edifici Costamar) i el 15 de juny, llicencia d’obres majors per a la construcció de 246 habitatges (Edifici Mediterrani).

L’1 de Juny de 2011 no havia acabat l’execució de l’obra i, malgrat açò, abans de l’expiració d’aquest termini no va ser acordada la seua pròrroga: ni la va demanar la Urbanitzadora ni la va decretar l’Administració. És al maig de 2012 quan la pròrroga se sol·licita per la Urbanitzadora per un període de dos anys, continua explicant el portaveu d’Units.

Malgrat haver passat quasi un any de la sol·licitud de la pròrroga, “a dia d’avui, aquesta no ha sigut denegada ni aprovada, mentre, l’agent urbanitzador ha perdut tota la capacitat econòmica per a continuar amb el projecte; el banc s’ha quedat amb els edificis i terrenys, i no s’ha vist en aquest temps cap impuls per continuar amb el PAI”, recorda Mulet.

Al mateix temps que les obres s’han paralitzat per la incapacitat de l’empresa, “als veïns propietaris del terreny se’ls contínua exigint el pagament de les quotes d’urbanització altíssimes, moltes d’aquestes garantides mitjançant aval bancari, i a més, amb l’afecció o càrrega real que pesa sobre la finca del resultat adjudicada a cada propietari, la qual consta inscrita en el Registre de la Propietat”. Aval bancari, avança Mulet, “que va ser acceptat pel termini que el promotor es comprometia a executar la urbanització”.

Per eixe motiu, “demanen que se sancione a la mercantil”, conclou Mulet.

Comparteix

Icona de pantalla completa