Diari La Veu del País Valencià
(EU): No sabem a què espera el PP per a personar-se en el cas de la visita del Papa

RedactaVeu / País Valencià

El portaveu adjunt d’EUPV en Les Corts, Ignacio Blanco, ha qualificat de “gravíssimes” les informacions aparegudes a un mitjà de comunicació, en què es destapa la possible manipulació dels documents oficials que RTVV envià al jutge que investiga la trama Gürtel en allò que es refereix a les adjudicacions de contractes per la visita del Papa. “És un fet absolutament escandalós pel qual no sols caldria una actuació immediata, com és l’acusació particular de la Generalitat en aquest cas, sinó la compareixença urgent en Les Corts dels responsables polítics d’aquest assumpte”.

Per a Blanco és “injustificable que el Consell encara no s’haja personat en aquest cas com a acusació particular, tal i com li hem demanat des d’EUPV repetidament. Sembla que sí acusa Blasco, però no vol acusar Camps ni Barberà pel cas Nóos, i tampoc Pedro Garcia ni Juan Cotino o les persones que pugueren haver intervingut en l’adjudicació del famós contracte de més de 7 milions d’euros a Teconsa”.

El diputat recorda que Esquerra Unida reclamà en diverses ocasions la compareixença de l’exdirector general de RTVV en Les Corts perquè donara explicacions sobre les suposades irregularitats en les contractacions durant la cobertura de RTVV de la visita del Papa. “El PP ho va impedir una i altra vegada. Garcia se n’anà –com es diu col·loquialment- ‘de rositas’, sense assumir les responsabilitats polítiques d’haver contractat amb la trama Gürtel. Aquestes contractacions urgeixen una depuració dels responsables polítics, que quasi 7 anys després encara no s’han donat”.

Comparteix

Icona de pantalla completa