Diari La Veu del País Valencià
Presenten al·legacions al traçat d’alta tensió aeri que creuarà el terme de Llíria
RedactaVeu / Llíria

L’Ajuntament de Llíria no ha fet costat als propietaris de parcel·les que es veuran afectades pel traçat aeri d’alta tensió que creuarà el terme de Llíria i afectarà zones d’horta i de camps en plena producció, segons ha denunciat el portaveu de Compromís per Llíria, Paco Garcia Latorre.

De fet, apunta Garcia, mentre l’Ajuntament de La Pobla de Vallbona ha fet un estudi exhaustiu del projecte publicat i exposat al públic, on es presentarà una alternativa tècnica, el consistori de Llíria no ha fet cap treball encaminat a avaluar els danys i afeccions que aquest nou traçat d’alta tensió pot tindre a nivell mediambiental i de creació de servitud de pas en nombroses propietats particulars.

Davant d’aquesta “deixadesa” per part del Govern Local de Llíria, el grup de Compromís ha presentat una sèrie d’al·legacions al projecte presentat amb la finalitat que es modifiquen les conduccions de les línies elèctriques perquè es facen per vials públics, tal i com ha proposat l’alcaldessa de la Pobla de Vallbona. Així, es poden minimitzar els impactes sobre el paisatge, les propietats i la contaminació electromagnética, i l’acumulació de torres en determinats punts de Llíria, com la que es produirà en la zona de La Volta-Les Travesses, on confluirà amb altres línies de mitja tensió i d’alta tensió, com la que ja està instal·lada per a conduir la producció elèctrica de les eòliques instal·lades a la Serrania.

Per al portaveu ecosocialista, la manera en com es publiquen aquestos projectes, deixa indefensos molts dels afectats, ja que es fa mitjançant insercions en diaris oficials, que no són de lectura habitual, i a més, si són d’una complexitat tècnica com aquestos, la possibilitat de presentar al·legacions o propostes alternatives és molt complicada.

Compromís reclama a la Conselleria d’Indústria que, abans que s’aprove el projecte definitiu, s’estudien altres alternatives de traçat, que transcorreguen per vials públics i on les afeccions a propietats agrícoles siguen les mínimes imprescindibles.

El grup ecosocialista apunta que, “no es busquen els beneficis cap a l’empresa deixant que es col·loquen torres aèries i es cerquen solucions soterrades, que tot i ser un poc més cares, no hipotequen el paisatge i l’entorn per on hen de discórrer en el terme municipal de Llíria”.

Comparteix

Icona de pantalla completa