Diari La Veu del País Valencià
La religió és una cosa íntima que no s’ha d’implantar a l’escola
Europa Press / València

María Dolores Tirado ha comparegut aquest dilluns a la comissió no permanent especial d’estudi de les tècniques i les actuacions per millorar el rendiment escolar i les possibilitats de feina dels joves de les Corts Valencianes, on ha respost a preguntes dels grups parlamentaris.

La presidenta de la Gonzalo Anaya, durant la seua intervenció, ha subratllat que “cada cosa té el seu lloc” i que a l’escola “s’aprenen coneixements d’anglès, de castellà, de matemàtiques…”, mentre que la religió “és una cosa íntima i personal que ha de fer-se en la intimitat, no perquè s’implanta a l’escola pública”.

Alhora, ha posat èmfasi que “l’escola pública és l’única que dóna igualtat d’oportunitats”. Sobre aquesta qüestió, ha preguntat: “Quants centres educatius privats i concertats tenen alumnes amb necessitats educatives?”, i ha afegit: “Se’ls aparten i els deixen per a l’escola pública i aquesta cada dia té menys recursos”. Segons la seua opinió, “si la concertada rep part dels diners públics hauria de tenir l’obligatorietat de rebre també xiquets amb aquestes necessitats”.

La presidenta de la Confederació d’AMPAs Gonzalo Anaya també ha criticat que a l’escola pública les tutories són “gairebé inexistents per la saturació d’hores lectives que té el professorat”, de manera que “no poden atendre els pares i quan ho fan és fora d’hores del centre”.

Per aquesta raó, considera necessari que dins de les hores lectives existisca temps suficient per a l’atenció als pares i que aquest temps siga “flexible tant per al professorat com per a les famílies”, perquè ha assenyalat que actualment molts pares no poden acudir “per motius de treball”.

Comparteix

Icona de pantalla completa