Diari La Veu del País Valencià
EU-Alzira proposa a l’Ajuntament una Iniciativa per a una Fiscalitat Justa i Redistributiva
Des d’EU hem interposat diverses reclamacions a les ordenances fiscals, que s’han tractat en l’últim ple. Amb l’objectiu que des de l’equip de govern es porte a terme una fiscalitat que siga més justa, que pague més qui més té, i redistributiva, que beneficie als col·lectius més colpejats per la crisi.

Amb aquestes reclamacions, des d’EU proposem per als pròxims pressupostos del 2014 una Iniciativa per a una Fiscalitat Justa i Redistributiva:

Explorar quines possibilitats hi ha, perquè la llei ho diu però no ho clarifica, de posar un gravamen a les vivendes buides d’un 50% de l’IBI. Hem de tindre en compte que en la nostra ciutat, segons l’equip de govern, hi ha 1.000 vivendes en propietat dels bancs, de les quals moltes estan desocupades.

Gràcies a eixos ingressos habilitar un programa de subvencions a les famílies amb pocs recursos per a bonificar l’IBI (persones amb una pensió mínima amb familiars a càrrec, persones que cobren prestacions baixes d’atur o que cobren el subsidi o no tinguen ingressos).

Igualment, proposem un programa de subvencions per a persones amb situacions difícils que hagen de pagar la plusvàlua (per exemple a causa d’una dació en pagament).

I també unes bonificacions fiscals del 50% en l’IBI per a aquelles persones que hagen instal·lat plaques solars o sistemes d’estalvi energètic, tant en les cases noves o en les rehabilitacions d’habitatges.

Per a Ivan Martínez, regidor d’EU en l’Ajuntament d’Alzira: “des d’EU pensem que hem d’explorar tots els mecanismes i tots els recursos legals que siguen possibles per introduir elements de majors ingressos en la hisenda municipal que siguen socialment justos, qui pague més qui més té. I això per a poder desenvolupar polítiques socials, en aquest cas que beneficien a les famílies alzirenyes que pitjor estan passant-ho en aquestos moments, però també d’incentivar una economia més sostenible en la nostra ciutat.”

Comparteix

Icona de pantalla completa