Diari La Veu del País Valencià
Peñas: En els meus enregistraments es diu que Gürtel organitzaria la visita del Papa
EFE / València

Peñas ha declarat davant el Tribunal Superior de Justícia del País Valencià en qualitat de testimoni sobre les diverses causes del cas Gürtel obertes a València.

L’exregidor, que es troba imputat en la peça principal, inicialment havia sigut citat a declarar únicament sobre les contractacions realitzades per la Generalitat i empreses públiques en relació a la visita del Papa, encara que aquesta declaració s’ha ampliat a totes les peces.

“No puc dir res del que he declarat -ha assegurat Peñas- solament que he col·laborat amb la Justícia, que he respost a totes les parts i que he ratificat la denúncia, el mateix que vaig dir davant Garzón, Pedreira, la Fiscalia o la Policia. No guarde cap as a la màniga”.

“Qui sóc jo per a negar-me a declarar? -ha continuat- He denunciat el cas de corrupció més important de l’Estat espanyol en democràcia, porte dient el mateix des del 2007 i no he canviat ni una coma en la meua declaració”.

Al seu judici, la denúncia “s’ha quedat molt xicoteta, per a la realitat de tota la recerca desenvolupada per la policia, fiscals i jutges”.

“Si voleu saber el que he declarat solament heu de veure el que vaig declarar amb anterioritat”, ha insistit l’exregidor en ser preguntat pels periodistes.

José Luis Peñas abans de declarar

Peñas va ser citat com a testimoni en el conegut com a judici dels vestits, en el qual es va processar l’expresident de la Generalitat Francisco Camps i l’exsecretari general del PP valencià Ricardo Costa.

En aquella ocasió (desembre del 2012) va declarar sota jurament que “en moltes ocasions” li va parlar (Francisco) Correa de Camps i Costa, sobretot sobre la visita del Papa a València del 2006.

“Específicament, (Álvaro) Pérez em va dir que al País Valencià, per unes coses o per altres, podia fer el que volia, especialment amb la Televisió Valenciana”.

Els contractes efectuats per RTVV amb motiu de l’organització i cobertura de la visita del Papa estan sent investigats pel TSJCV en una peça separada.

Preguntat per la seua situació personal, Peña ha assegurat que mai ha demanat seguretat, tot i que “la vida es va complicar molt per a mi i per a la meua família”, però ha reconegut que ha millorat “quan la gent ha vist el que tenia Bárcenas a Suïssa, el que cobrava Sepúlveda, els sobresous del PP o els préstecs no declarats”.

“Crec que és de tal magnitud el que ha passat que si retornaren tot el que s’han endut no estaríem ara com estem”, ha afegit.

Comparteix

Icona de pantalla completa