Diari La Veu del País Valencià
La campanya ‘Llegir en valencià’ ens acosta les nostres festes
RedactaVeu / Alzira

La campanya ‘Llegir en valencià, les nostres festes’ es presenta demà dijous 20 de juny, a les 12.30 hores, a la Sala Rex Natura d’Alzira. Es preveu l’assistència de tots els organitzadors i patrocinadors –Fundació Bromera, Fundació Bancaixa, Levante-EMV, Generalitat Valenciana, Acadèmia Valenciana de la Llengua, Unitat de Normalització Lingüística de la Diputació de València i Consum–, així com d’una bona representació dels col·laboradors i les entitats adherides.

En total, malgrat la complicada situació econòmica actual, més de 50 institucions mantenen el seu compromís amb la campanya ‘Llegir en valencià’ i el seu objectiu de fomentar la lectura en valencià. Per a la Fundació Bromera és tot un privilegi comptar amb un suport del món econòmic, social i polític valencià tan sòlid per tal que la rellevància social i cultural de la iniciativa continue creixent i, alhora, faça augmentar el nombre de lectors.

En la 8a edició, ‘Llegir en valencià, les nostres festes’ convida els lectors a gaudir d’algunes de les festes més emblemàtiques dels valencians a través de la literatura. El primer llibre, La promesa del Desembarc, sobre els Moros i Cristians, es repartirà gratuïtament diumenge 23 de juny amb el diari Levante-EMV. En total, es tracta d’11 històries de ficció, cadascuna escrita per un escriptor reconegut i ambientada en una de les nostres festes.

El 9 d’Octubre, les Falles, Sant Joan, la Magdalena, la Mare de Déu de la Salut, Sant Antoni… són algunes de les festes que descobrirem en aquests nous títols. A més, cada llibre conté informació complementària sobre l’origen i les característiques de la festa al voltant de la qual gira la trama i algunes recomanacions per a seguir llegint en valencià. Il·lustrades per Albert Martí, les 11 històries són fruit del talent d’11 escriptors ben consolidats: Raquel Ricart, Jesús Cortés, Enric Lluch, Francesc Gisbert, Josep Franco, Pep Castellano, Joan Andrés Sorribes, M. Jesús Bolta, Pepa Guardiola i Joan Borja.

Fins al 28 de juliol, els llibres de la col·lecció ‘Llegir en valencià, les nostres festes’ es podran aconseguir amb el diari Levante-EMV cada dissabte i diumenge per només 1€, a excepció del primer, que es llança de manera gratuïta amb el diari del 23 de juny.

Enguany, igual que les darreres edicions, també s’ha creat un espai web exclusivament per a la campanya, on trobarem tota la informació detallada: el calendari de distribució, la falca radiofònica, els articles d’animació a la lectura que aniran publicant-se en el Levante, informació sobre l’origen de les festes, recomanacions d’altres lectures i el concurs per a guanyar tres vals de Consum amb un valor de 100 euros cadascun.

Aquesta huitena campanya consolida un camí de col·laboració i unió d’esforços que la Fundació Bromera va impulsar ara fa huit anys en col·laboració amb la Fundació Bancaixa i que té el suport explícit d’universitats, partits polítics, organitzacions econòmiques, sindicals i professionals, així com de diversos col·lectius cívics de divers caire que aposten per un objectiu comú: millorar l’índex de lectura al nostre territori i que la gent llija en valencià.

A més dels patrocinadors i col·laboradors històrics, també alguns ajuntaments dels pobles on se celebren les festes que apareixen en els llibres de la campanya s’han sumat a la iniciativa. Així, els ajuntaments d’Alcoi, Algemesí, Canals, Castelló de la Plana i Morella han confirmat també el seu suport a ‘Llegir en valencià, les nostres festes’.

Comparteix

Icona de pantalla completa