Diari La Veu del País Valencià
Primera entrevista a Puig en Canal 9, 14 mesos després de ser triat líder del PSPV
Europa Press / València

Puig s’ha expressat d’aquesta manera en el programa Bon Matí de Canal Nou, en la seua primera entrevista en la televisió autonòmica des de la seua elecció com a màxim dirigent dels socialistes valencians el març de l’any passat.

Tant en la salutació com en el comiat, el presentador d’aquest espai, Xavi Carrau, li ha donat la mà a Puig i ha assegurat que ha estat un “plaer poder conversar aquest matí” amb ell.

El màxim dirigent dels socialistes valencians ha respost a preguntes sobre la corrupció, finançament, l’AVE a Alacant, el tripartit o les diferències amb el seu portaveu en el partit, Francesc Romeu, entre d’altres assumptes, durant al voltant de mitja hora.

Part de l’entrevista s’ha centrat en les aspiracions socialistes amb vista a les pròximes eleccions autonòmiques i la possibilitat d’establir un tripartit per a governar. En aquest sentit, Puig ha assegurat que les enquestes assenyalen que el PP “ha perdut la majoria absoluta i social” i que el PSPV s’esforçarà per a “liderar aquesta majoria social”.

El PSPV, ha afirmat que està fent un treball de ʺpermanent, de gota malaiaʺ per a vertebrar el País Valencià i oferir un projecte polític que es basa en la “regeneració democràtica i la transparència “perquè hi ha hagut molta corrupció”, a canviar el model econòmic dels grans esdeveniments i l’urbanisme, i apostar per un “nou model de gestió de la Generalitat i un nou model de finançamentʺ. Puig ha advertit en aquest sentit, que la Generalitat, en 2015 “no serà viable i no podrà pagar a ningú”.

El secretari general del PSPV ha criticat els processos de ʹprivatitzacióʹ del Consell i ha assegurat que en cas de governar posaran en marxa un “pla de rescat per a garantir el servei públic”.

“Discrepàncies”

A preguntes dels periodistes presents en el programa respecte les diferències amb el portaveu del PSPV, Francesc Romeu, amb motiu del debat sobre la monarquia i que qualificara de “burla” l’abstenció del PSPV en Les Corts i si seguirà en el seu càrrec, Ximo Puig ha dit que respecta aquesta opinió tot i que no la comparteix, però no s’ha pronunciat sobre la seua continuïtat en el càrrec.

Comparteix

Icona de pantalla completa