Diari La Veu del País Valencià
Xarrada per a residents sobre les seues obligacions fiscals a Xàbia
L’Ajuntament de Xàbia programa una xarrada per a residents sobre les seues obligacions fiscals

La reunió és el dijous, 19 de desembre, a les 19 hores en la Casa Cultura

L’àrea d’Atenció al Resident de l’Ajuntament de Xàbia segueix preparant reunions informatives sobre els temes i assumptes que més dubtes generen entre els estrangers que viuen en el municipi. En aquesta ocasió són les obligacions fiscals que han d’assumir com a propietaris a Espanya i la necessitat de tenir un document identificatiu oficial per a poder interactuar amb l’Administració.

Segons ha explicat el regidor de Relacions amb els Residents i també responsable d’Hisenda, Oscar Antón, són molts els residents que no tenen el NIE (Nombre d’Identitat de l’Estranger) que els identifica i diferència d’altres persones amb les quals puga coincidir en el nom, per la qual cosa quan es presenten en les oficines municipals per a pagar taxes o impostos no se’ls pot cobrar. Açò, a més de les dificultats recaptatòries que genera al Consistori, és un gran problema per al propi resident, ja que es converteix en algú fiscalment “no localitzable” per a l’administració i acaba amb les seues propietats donades de baixa i amb un embargament.

Per a explicar tota aquesta problemàtica i assessorar en el procés d’obtenir un NIE, el Help Desk ha organitzat una conferència dijous que ve, 19 de desembre, a les 19 hores i en la Casa de Cultura. En aquesta cita informativa també es parlarà del calendari fiscal, del pla personalitzat de pagaments que proposa el Consistori i d’altres consells, com és tenir un representant fiscal a Espanya que puga solucionar qualsevol incidència si el resident es troba fora. A l’hora d’atendre dubtes, l’edil comptarà amb el suport de personal municipal de l’àrea de tresoreria i amb l’assessora Susan Bultitude.

Comparteix

Icona de pantalla completa