Diari La Veu del País Valencià
Compromís ‘obliga’ la Diputació de València a fer un pla per fer front a la malnutrició infantil a l’estiu
RedactaVeu / València

El ple de la Diputació de València, celebrat ahir 18 de juny, no va aprovar la moció presentada pel portaveu del grup Compromís, Emili Altur, per a dedicar una partida pressupostària a l’alimentació infantil, durant el període estival, de xiquets i xiquetes que durant el curs tan sols podien fer-ho als menjadors escolars. La moció presentada a la corporació provincial ja va ser aprovada al ple de maig de l’Ajuntament de València, a instàncies del grup municipal de Compromís.

Malgrat que aquesta moció va ser presentada el passat 4 de juny, un dia abans que la pròpia Diputació destinara una partida de 500.000 € per a fer front a aquest problema, Compromís continua demanant que de forma “urgent i immediata”, s’establisquen mecanismes de relació amb els ajuntaments “que salvaguarden la dignitat del xiquets i de les seues famílies i garantitze que tots els xiquets i xiquetes tinguen l’alimentació assegurada també en els mesos d’estiu, mesos en què no funciona el menjador de l’escola”, i alhora, que s’habilite de forma immediata la partida pressupostària corresponent per fer front a les despeses que es deriven de la posada en funcionament d’aquesta proposta.

Segons UNICEF, a l’Estat espanyol hi ha més de 2.200.000 xiquets que estan per sota del llindar de la pobresa, i se situa en el lloc 26 de 29 respecte a la taxa de pobresa infantil. Les llars amb xiquets amb tots els seus membres adults en situació d’atur ha crescut un 120% entre els anys 2007 i 2010.

El portaveu de Compromís a la Diputació de València, Emili Altur, ha declarat que “els professionals del sector educatiu estan alertant que, cada vegada són més els xiquets i xiquetes que no es porten l’esmorzar al col·legi i, fins i tot en el casos més greus, alguns d’ells el dinar és l’únic menjar que fan complet al dia. El menjador escolar per a totes i tots aquests xiquets ja ha deixat de funcionar”.

“Considerem -ha afegit Altur- que els ajuntaments haurien de tindre previst què és el que passarà amb eixos xiquets i xiquetes en risc d’exclusió social i com es resoldrà aquesta problemàtica més pròpia d’un país subdesenvolupat que d’un país que es vol situar en el grup dels països del primer món”.

Comparteix

Icona de pantalla completa