Diari La Veu del País Valencià
El Centre de Salut II de Burjassot espera des de fa 12 anys la Unitat Sexual i Reproductiva
RedactaVeu / Burjassot

El portaveu municipal de Compromís a l’Ajuntament de Burjassot, Emili Altur, ha presentat una moció per al proper ple ordinari de l’Ajuntament, per a exigir a la Conselleria de Sanitat la finalització de la Unitat de Salut Sexual i Reproductiva del Centre de Salut II i, alhora, que informe el poble de Burjassot de quina serà la data de finalització de les obres i la inauguració d’aquesta unitat.

El 21 de juny de 2011, és a dir, fa 2 anys, els mitjans de comunicació es feien ressò d’una notícia sobre les obres d’ampliació del Centre de Salut de Burjassot on es destacava: “les obres d’ampliació del Centre de Salut Burjassot II són possiblement les més llargues de la història dels edificis sanitaris de la comarca de l’Horta. Una dècada després del primer anunci sobre l’ampliació del centre, la construcció encara no està acabada, tot i que la majoria de les dependències estiguen obertes”.

Alhora, en aquelles mateixes dates, el sindicat CCOO també denuncià que, després de deu anys d’haver-se anunciat l’ampliació del Centre de Salut amb algunes dependències en funcionament, les obres no estaven encara finalitzades. I posava com a exemple la Sala de Cures, que no s’havia traslladat a la part nova perquè hi faltava una porta i, com a conseqüència d’aquesta situació, els pacients rebien assistència en un soterrani, al qual s’havia d’accedir baixant 25 escalons i que no reunia les condicions d’espai, salubritat i higiene adients. Fins i tot, aquest sindicat apuntava que si els malalts havien de baixar amb l’ascensor, no hi cabia una llitera.

Aquests fets ja han sigut solucionats, encara que la notícia es podria seguir emprant per a fer un retrat de la situació en què es troba el Centre de Salut pel que fa a la Salut Sexual i Reproductiva, que encara està pendent. Als cartells que publiciten a l’exterior l’ampliació del centre i als directoris de l’interior, apareix aquest servei, que encara no s’ha posat en marxa. Burjassot atén una població de 10.327 dones en edat fèrtil, les quals s’han de desplaçar a Montcada per rebre aquest servei.

Si una de les raons de l’ampliació fou la creació d’aquest servei, si així es va publicitar i encara es continua publicitant, si es va adquirir part del material necessari per a posar-lo en funcionament, com ara un ecògraf, “per què al juny del 2013 encara continuem sense servei?”, es pregunta el portaveu de Compromís.

Comparteix

Icona de pantalla completa