Diari La Veu del País Valencià
STEPV demana al Consell Escolar de l’Estat que rebutge la reforma en les beques que proposa Educació
RedactaVeu / Madrid

STEPV ha presentat a la Comissió Permanent del Consell Escolar de l’Estat (CEE) una proposta de dictamen alternatiu en què es demana al Ministeri d’Educació que no reforme el sistema de beques. La raó fonamental en la qual basen aquesta petició és que les beques i ajudes a l’estudi “es reduirien dràsticament, augmentant el nombre d’estudiants que haurien d’abandonar els seus estudis universitaris, si s’aprova la proposta del MEC”.

La Comissió Permanent del CEE ha de dictaminar hui dia 18 el “Projecte de Reial Decret pel qual s’estableixen els llindars de renda i patrimoni familiar i les quanties de les beques i ajudes a l’estudi per al curs 2013-2014, i es modifica parcialment el Reial Decret 1721/2007, de 21 de desembre, pel qual s’estableix el règim de beques i ajudes a l’estudi personalitzades”, i ho fa fora del termini legal, ja que el RD 1721/2007, de 21 de desembre, que va establir el règim de beques i ajudes a l’estudi, estableix en la disposició addicional primera que es podria modificar en el primer trimestre de cada any, i estem al juny, per tant, fora de termini.

Però la qüestió més important és que es pretenen rebaixar les quanties fixes de les beques de 3.500 euros a 1.500, depenent d’una quantitat igual a sumar del nombre de beques concedides. També s’endureixen els requisits acadèmics per obtenir una beca.

STEPV denuncia que el Ministeri d’Educació continua amb la seua política de retallades tendents a reduir el percentatge que es destina a l’educació “i atempten així contra la igualtat d’oportunitats i el dret a l’educació de l’alumnat que necessita ajuda per poder cursar els seus estudis”. Per aquests motius, “demanem a la Comissió Permanent del CEE que rebutgen el projecte i es retorne al Ministeri esmentat el projecte de Reial Decret”.

Comparteix

Icona de pantalla completa