Diari La Veu del País Valencià
EU-Alzira reclama un nou model de ciutat
EU-Alzira reclama un nou model de ciutat i un projecte de futur centrat en els barris i les persones
Per a Ivan Martínez (EU): “En els 10 anys de govern de la Sra Bastidas, la seua gestió no ha pogut ser pitjor per al poble d’Alzira. I ara estem assistint al soterrar del seu projecte fallit de ciutat: des dels megaprojectes fracassats (el centre comercial de Vilella, Tulell, el polígon del Pla o ara la finca de Sos), tampoc ha pogut resoldre els conflictes pendents (la sentència dels 12 milions d’euros de l’Hort de Redal és del 2009 i la del polígon d’Albalat d’1.200.000 és d’enguany), passant per posar diners l’Ajuntament (des de les obres del Pla Camps com el Llavador, la Parrilla o el centre sociocultural de les Basses, així com la biblioteca o en la carretera de Vilella) i tot això sense abordar els problemes reals de l’urbanisme de la ciutat que encara continuen (integració de l’Alquerieta i el Torretxó o la dels barris dispersos, Vilella o la Barraca).”

Des d’EU pensem que una de les herències més tristes que deixa el PP al País Valencià és que ha cavalgat des de les institucions a lloms de l’especulació urbanística, amb les conseqüències desastroses que això ha tingut. De fet, només a Alzira, hi ha prop de 200 milions d’euros literalment soterrats a Tulell, al polígon industrial del Pla o al PAI del centre comercial de Vilella. I no és només això és que s’ha de recórrer a milions d’euros públics per intentar salvar part del desastre.

Des d’EU demanem que es deixe damunt la taula la revisió del PGOU que es pretén aprovar, i que es faça una nova redacció en els pròxims anys, que partisca d’un debat ampli i la participació ciutadana, per a què es tinguen en compte les necessitats reals de la ciutat.

Per començar cal que es desclassifiquen tots els PAI que no estan urbanitzats ho assenyala el mateix informe ambiental de la Conselleria. I, per una altra banda, el provable embargament d’alguns dels solars de Tulell per part de l’Ajuntament (com ara el de les torres del solar M-10), de la mateixa manera, obligarà a refer un PAI megalòman com el de Tulell per a dotar-ho de més espais dotacionals.

Segons Martínez: “sempre ho hem afirmat des d’EU, però ara la realitat és la que obliga: cal assentar per a un futur un altre urbanisme més sostenible, que abandone els grans gratacels i el seu afany expansiu, i integre barris desestructurats del nucli urbà, com l’Alquerieta, el Torretxó, el raval de Santa Maria o Vilella. En definitiva, un altre model de ciutat ben distint al que s’ha seguit en les últimes dècades o en l’etapa de la Sra Bastidas. Ara és la realitat qui ho imposa.”

EU-Alzira

Comparteix

Icona de pantalla completa