L’exposició 'La Crema de Xàtiva', testimoni poètic i artístic de la història del nostre país

La mostra, que s’inaugura demà a la seu d’ACPV, vol, a més, retre homenatge a Estellés
19 juny 2013 01:00h
RedactaVeu / València

'La Crema de Xàtiva' és una exposició que vol donar notícia d’un fet que va marcar, dissortadament, la nostra història. La desfeta d’Almansa, de la qual enguany es compleixen tres-cents sis anys, va significar la pèrdua dels nostres furs, el bandejament de la nostra llengua i cultura i la submissió a les lleis de Castella. Ara, en l’aniversari de La Crema de Xàtiva per les tropes borbòniques (17 de juny de 1707), es vol donar un testimoni poètic i artístic d’aquells esdeveniments tan decisius per a Xàtiva i per al país. 

A l’exposició, un poema-pòrtic d’Antoni Martínez dóna pas al poemari: 'La Crema de Xàtiva', de Vicent Andrés Estellés: catorze sonets que seqüencien huit gravats realitzats per Artur Heras, Rafael Armengol, Joan Ramos, Miquel Mollà, Rafael Gómez, Ricard Juan, Ernest García i Ricard Huerta. 

Aquesta mostra vol, a més, retre homenatge al poeta Vicent Andrés Estellés i sumar-se a totes les activitats culturals que al llarg de l’any recorden l’autor de Burjassot. 

L’inauguració tindrà lloc demà dijous 20 de juny, a les 20 hores, a la seu d’ACPV, l’Octubre CCC. En l’acte hi intervindran La Bicicleta Teatre, que recitaran uns poemes de Vicent Andrés Estellés, i Pep Gimeno 'Botifarra', que farà una breu actuació. 

L’exposició romandrà fins al 27 de juliol i l’entrada és lliure.
 
Horari de visites:

-De dilluns a divendres: de 9h a 21h 

-Dissabtes matí: de 10h a 14h 

-Dissabtes vesprada, diumenges i festius tot el dia: tancat (excepte en els casos que hi hagen altres activitats)
next