3.000 vivendes de Llíria sense clavegueram

19 desembre 2013 01:00h
COMPROMÍS RECLAMA SUPRIMIR EL CÀNON DE SANEJAMENT A LES PROP DE 3.000 VIVENDES DE LLÍRIA QUE NO TENEN CLAVEGUERAM
 
Garcia: “L’EPSAR està cobrant des de fa anys este impost de manera improcedent segons han declarat el tribunals de justícia en altres urbanitzacions que es troben en les mateixes condicions”.
 
Milers de vivendes del terme municipal de Llíria, concretament les situades en les zones residencials de fora del casc urbà, les quals tenen subministrament d’aigua potable, no compten amb sistemes de col·lectores per poder evacuar les aigües residuals, fent-ho actualment en foses sèptiques o depuradores individuals. Un fet que el grup de Compromís ha vingut denunciant, al temps que ha proposat en reiterades ocasions fer un Pla Director de Sanejament en el municipi que donara respostes a les demandes veïnals, amb la resposta negativa del PP.
 
Segons el portaveu de Compromís per Llíria, Paco Garcia Latorre, des de fa anys es ve cobrant en el rebut de l’aigua potable, a través de l’empresa concessionària del subministrament d’aigua a la localitat, l’anomenat “cànon de sanejament”, un cànon que recents sentències del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana com la STS CV 4718/2013, han declarat improcedent, ja que la finalitat de l’esmentat cànon ha de destinar-se exclusivament a la gestió i explotació d’instal·lacions d’evacuació, tractament i depuració d’aigües residuals, fet que configura este cànon com un impost afectat a una despesa concreta. Que en el supòsit que plantegem no es dona.
 
Per a Garcia, esta despesa concreta a la que ha de destinar-se el cànon de sanejament que es cobra en el rebut de l’aigua no es pot materialitzar en moltes vivendes del nostre terme municipal de Llíria, ja què no vessen a cap sistema de recollida i tractament, sinó a foses sèptiques pròpies.
 
Es per tot això que el Grup Municipal de Compromís ha proposat al Ple que l’ajuntament de Llíria, en base a les Sentències emeses pel Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, en les que s’ha declarat improcedent el cobrament d’este cànon de sanejament i recavant els informes dels tècnics municipals, que es donen les instruccions precises a l’empresa concessionària d’aigua potable per a que, a partir de l’1 de gener de 2014 done de baixa del cens a les vivendes del terme municipal de Llíria que, tot i tindre abastiment d’aigua potable, no vessen a instal·lació d’evacuació, tractament i depuració d’aigües residuals, així com que es comunique a l’EPSAR.
 
Que igualment, l’ajuntament de Llíria reclame a l’Entitat Pública de Sanejament d’Aigües Residuals de la Comunitat Valenciana (EPSAR) la devolució del cànon indegudament cobrat durant els darrers 4 anys a totes les vivendes del terme municipal de Llíria que no compten amb cap instal·lació d’evacuació, tractament i depuració d’aigües residuals.

next