Almussafes ensenya els menors a utilitzar correctament els petards

10 març 2017 01:00h
Un any més, l'Ajuntament d'Almussafes, a través de la Policia Local, comença les sessions preventives per a conscienciar sobre el correcte ús dels coets i petards. Tres agents d'aquest cos de seguretat estan visitant els centres educatius i les carpes de les comissions falleres del municipi per a explicar als menors d'entre 6 i 16 anys com evitar riscos innecessaris en l'ús del material pirotècnic. Durant les sessions es donen consells útils i es reparteixen fullets informatius editats pel consistori municipal per a facilitar la difusió de la normativa.

Amb l'arribada de les festes falleres, la Policia Local d'Almussafes reinicia la seua tradicional campanya de prevenció escolar per a aconseguir que els menors del municipi utilitzen amb responsabilitat i de forma segura el material pirotècnic que sol disparar-se durant aquests dies de celebració.

Tres agents del cos pertanyent a l'Ajuntament d'Almussafes estan instruint a més de 1.200 alumnes dels tres centres educatius situats en la població a través de diferents xerrades formatives teoricopràctiques en les quals se'ls informa sobre els productes que poden trobar en el mercat, l'edat mínima per a poder accedir a ells i com han de procedir al seu tret.

“És important que des de ben xicotets els xiquets coneguen els riscos que comporta el tret de material pirotècnic, per açò la campanya està dirigida als menors d'entre 6 i 16 anys, als quals se'ls reparteix un díptic informatiu en el qual s'explica amb detall les recomanacions que evitaran problemes”, explica el regidor de Seguretat Ciutadana, Faustino Manzano.

Contingut de les conferències

En cadascuna de les sessions, els responsables d'impartir les conferències, Luís Montes, Lolín Mezquita i Jacob Romero, expliquen de forma senzilla i a través d'abundant material de suport, com vídeos i presentacions en Powerpoint, la normativa vigent, els perills derivats de l'ús inadequat dels productes pirotècnics i consells i precaucions a tindre presents per a evitar accidents. En el contingut també es posa l'accent de manera destacada en la importància de respectar el descans dels veïns complint amb l'horari establit pel consistori per a poder tirar petards.
 

Els tallers van començar el passat dilluns 6 de març en el CEIP Pontet, on els agents van estar durant tota la jornada lectiva. El dimarts 7 i el dimecres 8, en horari de matí i vesprada i també hui dijous 9, les xerrades s'han traslladat fins al CEIP Almassaf. La setmana vque ve, el dimarts 14, serà el torn dels alumnes de l'institut d'educació secundària. 

Per segon any consecutiu, després de l'èxit obtingut en 2016, la campanya torna a ampliar-se per a abastar també les tres comissions falleres de la localitat, atès que són el col·lectiu que major ús fa d'aquest tipus de productes i que acullen els espais habilitats per al seu llançament.
 
Concretament aqueix mateix dimarts 14 a les 17:30 hores els agents impartiran la xerrada en la carpa de la falla Mig Camí. L'endemà, el dimecres 15, a partir de les 18 hores, seran els integrants de la falla Primitiva els que reben aquesta formació. Per a concloure el cicle, el dijous 16 la Policia Local portarà la prevenció fins a la carpa de la falla La Torre, en una sessió en la qual està prevista l'assistència de representants del parc de bombers de Silla.

El tret de coets solament estarà permés des del moment de la instal·lació dels monuments fallers en les zones de foc habilitades, que estan situades al costat dels espais en els quals es plantaran els monuments de les tres comissions falleres. Així mateix, els usuaris hauran de respectar l'horari establit per a l'ús del material pirotècnic, que serà de 10 a 23 hores, respectant el descans necesari del migdia.

next