Diari La Veu del País Valencià
L’ampliació de beques al menjadors de l’ESO concertada, ‘altre colp per a la pública’
La coordinadora d’Esquerra Unida i síndica en Les Corts ha assenyalat que la decisió de la Conselleria d’Educació d’ampliar la concessió de beques per a menjadors escolars als alumnes que cursen l’ESO a centres privats concertats “és un altre exercici d’oblit i marginació cap a l’escola pública, la qual, recordem que no compta amb menjadors als instituts. El que ha de fer la Conselleria és facilitar els serveis de menjadors escolars en l’ESO pública i no provocar l’èxode d’alumnes cap a la privada”, reclama.

Sanz afegeix: “Mentre l’escola privada concertada augmenta sense mesura amb ajudes del Consell de tot tipus, vegem com la pública pateix les retallades i la discriminació. Exigim respostes a la consellera Català, qui, sense cap gènere de dubtes, no està complint amb la tasca de protegir i defensar l’escola pública”.

La parlamentària d’Esquerra Unida adverteix que l’ampliació d’aquestes beques als instituts privats concertats “provocarà molts trasllats d’alumnes que a no tenir menjadors en la pública se n’aniran a la concertada”.

Precisament Esquerra Unida ha reclamat que el pròxim curs escolar puga encetar-se amb una ampliació dels menjadors escolars en primària durant els mesos de juny i setembre.

“Aquest Consell mira a altre costat i sols cobreix les necessitats d’aquells que els interessa: els centres privats concertats, donant-li l’esquena a molts alumnes de l’escola pública que necessiten d’aquest servei. El greuge comparatiu és terrible”.

Comparteix

Icona de pantalla completa