Saó ret homenatge a Paco Muñoz a Montserrat

14 febrer 2015 01:00h
La revista Saó, en el seu afany per posar en valor la cultura, dedica el Quadern de febrer al cantant Paco Muñoz per tota una vida consagrada a la cançó. A més, presentarà aquest número en un acte ple de sorpreses que tindrà lloc el proper 20 de febrer a la Casa de la Cultura de Montserrat, de la mà de Vicent Boscà (director de la revista), Enric Lluch (coordinador del Quadern) i el mateix Paco Muñoz.

Després de fer -i celebrar- els 400 números, Saó reivindica el paper que ha jugat Paco Muñoz en les vides dels valencians, ja siguen majors o xiquets. Perquè, tal i com apunta el musicòleg Josep Vicent Frechina al Quadern, Paco ha deixat «una empremta profunda, ben perfilada i definitivament entranyable».

El Quadern fa un repàs a la vida i obra del cantant, que en paraules d'Enric Lluch, ha estat «un treball callat que recupera una part d'allò que ens ha fet poble, que ens fa País; una llavor d'impossible valoració». En la mateixa línia, Toni Cucarella afirma que «ha contribuït a donar valor de dignitat a la nostra llengua i la nostra cultura». A més, Paco Muñoz es sincera en una entrevista feta per Vicent Boscà i Teresa Ciges, on explica que quan el cardiòleg li va dir que havia de deixar de fer concerts ho va passar fatal, fins que els amics li varen dir que podia continuar escrivint i gravant. I és això el que posa sobre la taula Alfons Cervera, qui afirma que «Paco es va retirar de les actuacions, però mai ha deixat la música».

Aquest Quadern serà presentat el proper 20 de febrer a les 20 hores a la Casa de la Cultura de Montserrat, en un emotiu acte on es reivindicarà l'aportació de Paco Muñoz, qui ha emocionat i continua emocionant diverses generacions de valencians.

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.
next